Som den krogälskande redaktion vi är, har vi på WhatsupSthlm denna vecka varit på ett kärt återbesök på Östermalm. På restaurang Aubergine var det stora gester i köket sist vi åt middag här, med smaker som la sig på minnet. Det glädjer oss att meddela att smakerna består än idag.
En första genomgång av menyn visar inga större ändringar. Här finns fortfarande fiskgrytan, ceasarsalladen och köttbiten. Men efter avsmakade förrätter upplever vi ändå en höjd hög nivå på Aubergines kök.
Med glaskonstnären Olle Brozéns animaliska konst i bakgrunden, sticker speciellt Gratinerad getost ut på tallriken. Den serveras med rosmarin, honung och pinjenötter. Även Hummersoppan blev en favorit med sin snygga presentation och upphällning vid bordet.
När det sedan kommer till varmrätterna är den Kryddstekta tonfisken en höjdpunk och det visar sig att Fiskgrytan faktiskt har fått en 2.0-uppgradering till det bättre.
Hörnlokalen som Aubergine huserar i är ett mysigt tillhåll för middagen, aw:n eller barhänget.
Visst vill vi anse oss vara lite av experter på Stockholm, då vårt dagliga jobb består av att skildra vår smakrika huvudstad. Men de riktiga experterna finner vi så klart ute på stan, och gänget på Aubergine leder gärna den skaran krogvana smakexperter genom Stockholmsnatten.
Redaktionen tipsar:
Missa inte restaurangens Påskyra 21 apr - 2 maj. Då sänks matpriserna med 25% fram till 19 och sedan 10% under resten av kvällen. Läs mer här.
Mer bilder och info finner du här.