Vegetarisk mat och kvinnliga dj:s när YAYA tar över Söders Hjärta

Under tre dagar, den 25-27 februari, förvandlas Söders Hjärta till en semivegetarisk restaurang. Då tar nämligen artisten YAYA över hela stället och bestämmer meny, drinklista och musik.

Idén om att låta en artist ta över Söders Hjärta tillfälligt har funnits hos de nya ägarna Christian Wabnig och Niclaes Wallmark sedan de tog över restaurangen för snart fyra månader sedan. Samarbetet med YAYA blir det första och tanken är att det kommer fler under året.

- Våra gäster och musik är det absolut viktigaste för oss. YAYA är både och – hon är en av våra stammisar och även musiker, så det är väldigt kul att hon vill ta över Söders Hjärta och göra det till sitt för några dagar. Vi gillar att menyn blir helt annorlunda än vår ordinarie eftersom det är större utmaning och förändring för oss, säger Christian Wabnig, ägare.

YAYA kommer att ta fram en meny med tre förrätter och sex varmrätter från växtriket och havet, eftersom hon äter fisk, samt tre efterrätter. Under gästspelet tas den ordinarie menyn bort helt. Utöver maten kommer även drinklista och musikval utformas efter YAYAs önskemål.

- Studion som jag jobbar i ligger nära Söders Hjärta, så jag har varit där ofta under lång tid. Utan tvekan tackade jag ja till att få ha tre egna kvällar här, men det var svårare än jag trodde att knåpa ihop en hel meny – fast väldigt roligt. Då är musiken lättare, jag kommer själv att spela skivor den 26 februari. Den 25:e har jag bokat Rosanna Munter och den 27:e Fred Akir och Linn Stigsson Stern (Very Addictive), säger YAYA.