Vinkvällar på NOFO Wine Bar i höst

Under hösten bjuder NOFO Wine Bar in till flera vinprovningar på olika teman. Här kommer man att få lära sig grunderna, skåla med andra och upptäcka nya favoritviner.

Det är dags för trevliga vinkvällar på NOFO som passar alla, oavsett nybörjare eller erfaren. Under NOFO Wine Bar ligger deras vinkällare från 1780-talet, och det är detta som är platsen under kvällarna i höst.

I en timme får man prova flertalet viner från ett eller flera vinländer, tillsammans med en av barens sommelierer. Grunderna i hur man provar vin, och varför, kommer att gås igenom. Man kommer även att få grundläggande kunskaper inom vilket vin som passar i vilket glas, temperatur vid servering och om man ska dekantera vinet eller inte.

Under vinprovningen kommer det att finnas tilltugg som passar väl ihop med drycken. Det här blir en rolig aktivitet för alla som tycker om och är nyfikna på vin. Antalet platser är begränsat till 12 per provning. Provningen innehåller tre viner samt tilltugg och priset är 395 kronor per person.

12 september: Spanien – Nybörjarprovning
26 september: Frankrike – Nybörjarprovning
10 oktober: Tyskland – Nybörjarprovning
31 oktober: Nya världen – Nybörjarprovning
14 november: Naturvin – Nybörjarprovning