Under Stellagalan 2025 samlades branschens främsta för en kväll fylld av firande och viktiga samtal. Under kvällen hyllades kvinnliga förebilder inom gastronomin och nio vinnare prisades för sina insatser.
Stellagalans mål är att lyfta fram förebilder och stärka såväl nya som etablerade aktörer inom gastronomin. Den 5 maj var det dags för årets gala, där de mest meriterade och engagerade kvinnorna inom den svenska gastronomin lyftes fram.
– Stellagalans styrelsen är oerhört stolt över att få bidra till utvecklingen mot en mer jämställd bransch och samtidigt fira talang, kreativitet och professionalism på ett värdigt och festligt sätt. Vi har drivit Stellagalan i åtta år nu och man skulle kunna tro att de nominerade skulle sina. Men vi ser fortfarande att det finns mängder med enastående kvinnor. Och våra nominerade och de som fått äran att vinna under åren blir inspirerande förebilder för den yngre generationen som fyller på leden, säger Anette Rosvall, talesperson för Stellagalan.
Här är vinnarna på Stellagalan 2025
- Stellabagare: Birgitta Hedström Persson, Fru Bakstra, Frösön
- Stellabartender: Olivia Hermansson, Guilty Pleasure, Sundsvall
- Stellakock: Florencia Abella, Ekstedt, Stockholm
- Stellakonditor: Maria Grave, Coach Svenska Konditorlandslaget samt YRGO Bagare & Konditorer
- Stellamedia: Elin Peters, Dagens Nyheter, Stockholm
- Stellamentor: Pia Huuva, Huuva Hideaway, Tornedalen
- Stellaservis: Nora Emond, Bacchanale, Stockholm
- Stellasommelier: Hanna Wessman, Terroir Vin, Göteborg
- Stellahederspris: Agneta Scharp, Wedholms Fisk, Stockholm