Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Ekstedt

4,6
12 betyg
Redigera Ekstedt

Niklas Ekstedt, även känd som Mat-Niklas, står bakom denna finkrog där matlagningen sker över öppen eld och bjuder på svenska smaker efter säsong. Glöm molekylär gastronomi och tänk istället tillbaka till rötterna med hjälp av uråldrig teknik. Restaurangen har plats för 50 personer och inredningen präglas bland annat av skandinaviska träslag som barrskog, äppelträ och björk - allt inspirerat av Niklas uppväxt i Jämtland och Skåne.

Användarbilder på Ekstedt Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Ekstedt av Denny S.
  • Bild från Ekstedt av Eva  Evis S.
  • Bild från Ekstedt av Eva  Evis S.
  • Bild från Ekstedt av Eva  Evis S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
6 feb 2019

Miljön var mysig med trädetaljer och öppna eldar.
Vi tog 6-rätter och fick några överraskningar utöver detta som gjorde det lilla extra.
Mycket fint att få en rundtur i köket och träffa de duktiga kockarna. Väldigt trevliga vill jag t... Visa hela »

4 apr 2015

Första intrycket när vi klev in på Ekstedt var mycket positivt. Varmt välkomnande, träkolsdoft och en speciell, skön lokal med mycket trä. Vår kypare gav ett fläckfritt bemötande rakt igenom, grym. Även de som gjorde små inhopp var vä... Visa hela »

28 feb 2019

En av stans bästa restauranger alla kategorier. Avspänt och grym service. Maten i en helt egen division. Chefs table rekommenderas varmt!

29 apr 2016 · Uppdaterad

En av mina favoriter. Få ställen har imponerat så som Ekstedt. Maten är riktigt bra. Varje gång är det nya smakupplevelser. Jag har tagit med personer som varit väldigt skeptiska till fine dining men som gått därifrån "frälsta" oc... Visa hela »

27 jan 2019

Det är ingen hemlighet att Ekstedts tillagar i princip all sin mat på öppen eld.
Däremot är det smakmässigt en skatt att få uppleva deras talangfulla sätt att kombinera smaker på och hur de kompletterar sin matlagning genom att laborera med att el... Visa hela »

27 mar 2019 · Uppdaterad

Uppdatering för besök 221216: Detta är en restaurang som jag återkommer till. Älskar att boka in ett besök här under vintern när det är som kallast ute. Den öppna elden som är hjärtat av restaurangen osar lugn och ro. Servicen var äve... Visa hela »

24 aug 2021

Jag ger sällan ut femmor. Men Ekstedt är verkligen värd detta.

I en alldeles lagom stor lokal. Där en kunde känna att vi fick vårt ”privata” space samtidigt som det var många andra där.
Här serverades matkonst på mycket h... Visa hela »

31 dec 2020

Miljön inne i restaurangen är varm och inbjudande med elden och levande ljus.
Även toaletterna som inte var något speciella i sig men där dom ändå lagt ner lite energi på bra tvål och handkräm och små super mjuka engångshandduk... Visa hela »

13 jul 2015

Åt en väldigt trevlig middag på Ekstedt där hela sällskapet var överens om att 7-rättersmenyn kändes mest spännande. Överlag var jag väldigt nöjd med maten, servicen och miljön men inget kändes direkt världsklass.

7 jun 2019

Vi hade hoppats så mycket, kanske var våra förväntningar för höga. Servicen var riktigt bra, mysig miljö men maten saknade det där lilla extra. Allt smakade helt enkelt bara ”tillagat över öppen eld”. Det bästa på hela avsmak... Visa hela »

5 feb 2022

2 mar 2022

Listad i: Favoriter

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.