Vita sparrisveckor på Duvel Café och Pressklubben

Vita sparrisveckor på Duvel Café och Pressklubben

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Sparris - ett säkert vårtecken! Några som slår ett extra slag för sparrissäsongen är Duvel Café och Pressklubben Vasagatan.

Under fem vårveckor, den 3 maj till 8 juni, serverar de två restaurangerna en meny med vit sparris från kooperativet OGA i södra Tyskland. Sorten går inte att odla på våra breddgrader och i gengäld utlovas en smak som inte ska missas.

Sparrismenyn innehåller sparris tillagad och serverad på en rad olika sätt, bland annat med hollandaise och kallrökt lax. Rätterna går att få i hel eller halv portion, och för den som föredrar hel ingår även smörslungad färskpotatis. Ordinarie meny serveras samtidigt som vanligt.

Sparrismeny
- Vit sparris med hollandaise 155/245 kr
- Vit sparris med hollandaise, rökt forellrom och pocherat ägg 175/275 kr
- Vit sparris med husets kallrökta lax, parmachips och hollandaise på brynt smör 175/275 kr
- Vit sparris med parmaskinka, ramslökshollandaise och basilikaolja 175/275 kr

Mer information: Duvel Café, Pressklubben

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.