Vita sparrisveckor på Duvel Café och Pressklubben

Sparris - ett säkert vårtecken! Några som slår ett extra slag för sparrissäsongen är Duvel Café och Pressklubben Vasagatan.

Under fem vårveckor, den 3 maj till 8 juni, serverar de två restaurangerna en meny med vit sparris från kooperativet OGA i södra Tyskland. Sorten går inte att odla på våra breddgrader och i gengäld utlovas en smak som inte ska missas.

Sparrismenyn innehåller sparris tillagad och serverad på en rad olika sätt, bland annat med hollandaise och kallrökt lax. Rätterna går att få i hel eller halv portion, och för den som föredrar hel ingår även smörslungad färskpotatis. Ordinarie meny serveras samtidigt som vanligt.

Sparrismeny
- Vit sparris med hollandaise 155/245 kr
- Vit sparris med hollandaise, rökt forellrom och pocherat ägg 175/275 kr
- Vit sparris med husets kallrökta lax, parmachips och hollandaise på brynt smör 175/275 kr
- Vit sparris med parmaskinka, ramslökshollandaise och basilikaolja 175/275 kr

Mer information: Duvel Café, Pressklubben