Välkomna till teparadiset Classic Tea Room

När storstadspulsen blir för påtaglig och när gatans brus kräver lugnare alternativ, är Classic Tea Room den perfekta oasen i sann engelsk anda. Den här eftermiddagssysslan som hämtar sina rötter från kolonialtidens guldår har hittat sina sanna förespråkare i en liten lokal i Birkastan. Här bland Rörstrandsgatans krogar och barer står tekannan på spisen 7 dagar i veckan.

Charmen är bara förnamnet här bland blomtapet, vita dukar med brodyr och insuttna pjäser från sekelskiftet. Menyn gör heller ingen anglofil besviken med engelska sandwich, hembakta scones, marmelad, clotted cream, lemon curd, soppor och pajer. Hungrig eller fikasugen, ingen går lottlös här. Ett extra plus för de goda luncherna!

- Vi har satsat mycket på atmosfären och maten. Det ska verkligen kännas som om man är i England. Många av de här produkterna finns inte någon annanstans i Stockholm, berättar Kristina Sterner, som är en av ägarna, stolt när hon berättar om några produkter som finns på Classic Tea Room.


(klickbar)

Utan tvekan är det här i mångas ögon en föråldrad tradition som främst hör hemma på godset eller herrgården. Den stressade storstadssjälen i oss alla har idag knappast tid för mer än te i pappersmugg på språng. Efter några enstaka och avstressande minuter här inser man genast det behagliga i Classic Tea Room. Det klirrande ljud från skeden som rör om i den rykande koppen, doften av lemon curd eller smaken av nybakta scones. Märkeskaffe i pappersmugg känns då som en förlegad verklighet när det här är sann njutning. Afternoon tea är en genialisk tradition i sociala termer, här får du påtår både en och två gånger, och tilltuggen är som skapade för långfika. När 10-talets stress och prövningar klonar oss storstadsbor till vandrande te och kaffepelare, så ökas samtidigt behovet av riktiga fik med traditioner.

Classic Tea Room (bilder, öppettider, mm.) | Rörstrandsgatan 25