Världens bästa kvinnliga dj till Berns Gallery 2.35:1

De senaste två åren har japansk-brittiska Maya Jane Coles namn blivit känt som ett av de största inom housemusiken. På Resident Advisors lista över världens bästa djs 2012 placerar hon sig högre än någon annan kvinnlig dj. Nu kommer hon till Berns.


Nyligen startade hon sin egen label I Am Me på vilken hon nu släppt en EP som markerar början på en ny bana. På de fyra spåren på Easier To Hide kan man höra mycket av hennes egen röst och som den multimediakonstnär hon är har hon även skapat bilden till EP:ns omslag.


Tidigare har Mayas popinfluerade sound funnits med på releaser från Hypercolour, Real Tone, 2020 Vision med flera. 2011 blev hon utnämnd till DJ Mags "Producer of the Year 2011" och "Best Breakthrough DJ 2011" av Mixmag. Hon har även synts på omslagen på magasin som ID, Dazed & Confused och Flaunt. Anja Schneider, Ellen Allien, Damon Alburn och Tricky står alla i kö för att uttrycka sina lovord.


Maya Jane Coles var bara 15 år när hon började producera hip hop, fast beslutsam om att hon skulle förverkliga sin egen vision i varje del av processen; från produktion till uppträdande. Maya är en eklektisk dotter från ett eklektiskt hem, därför kändes produktionen som ett naturligt steg. Hon har alltid skrivit producerat, mixat och spelat in varje del av ett spår själv. Driven av en konstant lust att bli bättre rörde sig Maya vid 16 års ålder åt det dubbiga hållet och även mot drum'n'base innan något helt omvälvande gjorde entré in i hennes liv: undergroundhouse. Det resulterade i att hon påbörjade den nutida resan som houseproducent med släpp på bolag som Dogmatik och Loco Supreme såväl som dj-spelningar på events som BBC Electric Proms, Sonar och Bestival.


Den 25 januari väljer hon att spela på Berns Gallery 2.35:1 inför en lyckligt lottad och danslysten skara. Gallery 2.35:1 har en gästlista för inbjudna men ett fåtal biljetter säljs också på Ticnet, först till kvarn gäller här!


Datum: 25 januari 2013
Tid: 23.00 - 04.30
Plats: Berns Gallery 2.35:1