Världens minsta lyxkrog på Nordiska Kompaniet

Den 23 mars öppnar Björn Frantzén sitt nya restaurangkoncept på Plan 4 på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Men redan i helgen har stockholmarna chansen att prova en avsmakningsmeny i världsklass. I en specialbyggd provhytt i NK:s Ljusgård bjuder stjärnkrögaren in till en försmak på det som kommer serveras när hans nya restauranger öppnar i slutet av mars.


Under fem minuter får besökarna uppleva en specialkomponerad och kostnadsfri avsmakningsmeny signerad en av världens främsta kockar. I Frantzéns Provhytt serveras tre rätter till två gäster i taget. Varje sittning varar i fem minuter och sker inuti en specialbyggd provhytt som byggts upp i varuhusets ljusgård. Provsmakningen leds av kockar från Restaurant Frantzén.


- Vi kommer att bjuda på smakprover från restaurangerna som öppnar på Plan 4. Lite oväntade smakkombinationer, som en macaron med rödbeta, körsbär och lavendel, säger Björn Franzén, grundare av Restaurang Frantzén.


För att få en plats behöver man bege sig till Biblioteksgatan 11 redan på torsdag den 12 mars. Klockan 08-19 finns där en temporär provhytt där intresserade kan hämta en bokningskod. Genom att skriva in sin kod på nk.se/frantzensprovhytt bokar man sedan sin sittning, men antalet platser är begränsade och därför gäller det att vara snabb.


- Vi har redan fått många frågor om Frantzéns Provhytt. Vi räknar med att det kommer bli fullbokat fort. Så vill man säkra sin plats är det nog en bra idé att komma tidigt till Biblioteksgatan 11, säger Karin Svensson, kampanjansvarig på NK.

Datum:
12 mars: Hämta ut din bokningskod till Provhytten på Biblioteksgatan 11 mellan kl 08-19.
13-15 mars: Björn Frantzéns Provhytt öppnar på NK.
23 mars: Björn Frantzén öppnar fyra restauranger på Plan 4 på NK.