Vårmeny och levande musik på Riche

Äntligen har det blivit dags för vårsalongen på Riche! Njut av vårvärme, läcker mat och skön musik. Från 3 till 5 maj dukar Riche upp för den egna vårsalongen. Och du kan vänta dig något extra. Förutom gourmetmat bjuds det alltså på underhållning som heter duga.

Både Stora och Lilla Baren gästas av välkända artister som PH3, Still Pee and Ru, Andreas Mattson och ett gäng fler artister och dj:s. Men det är inte bara musiken som lockar. På menyn står bland annat Kalvblanquet med toppmurklor, Abborre med ramslöksrisotto, Grillad grön gotländsk sparris med tryffelpecorino och än mer smarrigheter.

- Vårsalongen är en rolig och annorlunda mat- och musikfest. Det är alltid lika roligt att få välkomna de fantastiska vårprimörerna, säger restaurangchef Peder Lindh.

Tisdag den 3 maj:

Först ut i Stora Baren är Ljusår - som uppstod ur det omtalade bandet Kamera. Det bjuds på skön 80-tals nostalgi. Och kanske en och annan sneak peak inför nästa släpp.

Lilla Baren välkomnar Paper - dagsaktuella med det andra albumet, som inte än är känt för den bredare massan. Det blir en musikupplevelse där punk möter rock och pop.

Dj är Joakim Åhlund.

Onsdag 4 maj:

Stora Baren bjuder på omskrivna hiphopgruppen PH3 bestående av Eye N'I och Profilen. Kvällen fylls av elektroniska beats och 60-tals hiphop- och pop-sound.

Lilla Baren gästas av Still Pee and Ru - en sammansättning av hiphop-rävarna Thomas Rusiak och Pee-Wee. De bjuder på nytt och fräscht sound.

I dj-båset står Salla och Will-Roc.

Torsdag 5 maj:

I Stora Baren spelar popsnöret Andreas Mattson som blev legendarisk i och med publiksuccén Popsicle. Nu är han tillbaka med det nya albumet Kick Death's Ass. Det kan även bli tillbakablickar från 2006-års albumet The Lawlessness of the Ruling Classes.

I Lilla Baren blir det svensk punk och new wave med Knivderby. Det var 2007 som bandet etablerades. Sedan dess har det regnat hyllningar. Bandet har spelat på undergroundklubbar till etablerade storscener.

Jonas Jonsson snurrar plattorna.

Menyn:

Förrätter
- Grillad grön gotländsk sparris med tryffelpecorino, pata negra-salt och vitlökssmör på rostad vitlök

- Nässelrisotto med halstrad pilgrimsmussla och saltrostade smålökar
- Ljumna primörrödbetor, chevreglass och krutong
- Smörrebröd med ramslöksgravad siklöja och löjromsvinaigrette
- Tysk vit sandsparris med sauce mousseline

Varmrätter

- Kalvblanquet med toppmurklor, gotländsk vit sparris och timjanbräss
- Variation på dilamm-"Tagiache" med grön sparris blomkålscrème och parmesan
- Saltgrillad spädgris med nässelbuljong, tryffelmajonnäs och primörer
- Halstrad lättrökt regnbåge med minutsyltade primörer, citronverbena och citroncrème
- Gös i papper, serveras med nässelstuvad potatis

- Abborre med ramslöksrisotto, grillad färsk lök och Örtagårdsvinaigrette

Läs mer om Riche här.