Den 15 maj öppnade anrika Wedholms Fisk sin sommarrestaurang Wedholms på Torget mitt på Nybroplan i Stockholm. I år är temat smörrebröd.
Wedholms Fisk har i snart 40 år varit en av Sveriges främsta fiskrestauranger. Under sommaren utökar de restaurangen med den väderskyddade uterestaurangen som går under namnet Wedholms på Torget. Årets tema är smörrebröd, och som en del av temat gästspelar Jimmy Nygren och Kalle Olofsson från smörrebrödsrestaurangen Två små svin den 25 maj.
Menyn på Wedholms på Torget består av tolv olika smörrebröd som serveras med olika sorters akvavit. Sommarrestaurangen har öppet från klockan 12 alla dagar i veckan, och på söndagar kan man äta till tonerna av livejazz.
– I år bestämde vi oss att göra något helt nytt på Wedholms och servera smörrebröd för första gången. De ligger oss extra varmt om hjärtat eftersom smörrebröd ofta bygger på fisk och skaldjur, säger Agneta Scharp som är restaurangchef på Wedholms Fisk.