Två små svin

4,6
11 betyg
Redigera Två små svin

På krogen Två små svin i Årsta kan du äta olika sorters smörrebröd och dricka tjeckiskt öl. Men här blir du även serverad brännvin precis när du vill, som i Köpenhamn. En annorlunda fläkt utanför tullarna med kontinental inspiration från Danmark och Tjeckien.

De danska och tjeckiska influenserna på Årstakrogen Två små svin flödar både i inredningen och menyns fokus på smörrebröd. Här hittar du även fläsksida, tjeckiskt öl och brännvin. Trots att krogen öppnade så sent som 2014 genomsyras den av känslan av en gammal ölhall, om än på uppdaterat vis. Mönstrat kakel, lädersoffor och höga pallar får på restaurangen sällskap av marmor och enkla glaskupor till lampor, liksom givetvis en välfylld bar.

Bakom krogen står Jimmy Nygren och Kalle Olofsson som även har drivit caféet Kakao i Årsta. När den nuvarande lokalen blev ledig slog de till och började satsa på danskt och tjeckiskt. Inte minst kom inspirationen från smörrebrödet och enkelheten i den danska smörgåsen som dessutom kan tolkas fritt. På den långa smörrebrödsmenyn kan du mycket riktigt hitta allt från inlagd sill till fläsksida, råbiff och vegetariska varianter som färska betor eller tofu. För den på språng går maten även att hämtas med.

Men menyn har också tjeckiska influenser: långkok och inte minst tjeckiskt öl på dryckessidan. Här hittar du bland annat ölsorterna Konrad och Primator men också brännvin från Möja bränneri som serveras hela dagen på kontinentalt vis. Du hittar även champagne och viner från bland annat Frankrike, USA och Tyskland på dryckesmenyn. Flera av dem ekologiska.

Användarbilder på Två små svin Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Två små svin av Caroline L.
  • Argentinsk chorizo – Bild från Två små svin av Katarina D.
  • Lågtemp fläsksida – Bild från Två små svin av Katarina D.
  • Räkor brynt smör – Bild från Två små svin av Katarina D.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 maj 2019

9 månader senare och jag har nu äntligen besökt Två Små Svin som ligger ca 100 meter från min lägenhet. Denna lilla pärla kör all in på danskt smörrebröd, öl och akvavit och som tillsammans med Palmyra kebab och Årsta kondit... Visa hela »

19 jul 2018 · Uppdaterad

Först: älskar namnet. You had me at Schwein
Så värt omvägen. MYYYS. Stora (!) smörrebröd med olika pålägg, prisvänligt och prisvärt. Behaglig matupplevelse utan att du går bankrutt. Bra öl och snaps.
Ett ställe gjord... Visa hela »

6 jun 2016

Litet och trevligt i Årsta. Om sommaren finns stor uteservering med infravärme för den frusne. Maten är fantastisk. Stort urval av öl, bra med vin, drinkar är det sämre med, men vad gör det när maten är så fantastisk? Mellanrätter, 2-3 pe... Visa hela »

6 jan 2020

Äntligen testad!
På somrarna ser deras uteservering så mysig ut. Men nu blev det att testa detta ställe under vintern. Mysigt ställe!

De rekommenderar 2 per person vilket jag och mitt sällskap beställde in 4 st. Blev ganska mycket mat, hade räc... Visa hela »

22 jan 2019

Bästa stället söder om Söder! Trevligaste stämningen, inredningen och personalen! Wow! Som den Årstabo jag är så är jag ingenting annat än tacksam för att ha detta ställe i närheten! Perfekt för helgbrunch, AW, middag och inte m... Visa hela »

10 feb 2019

Underbara Årstapärla, uteserveringen är eventuellt en av Stockholms mysigaste. Med en mega-öl-sejdel i ena handen och blicken mot himlen kan livet inte bli så mycket finare. Alltså testa deras sill-smörrebröd, ta en av varje, och be den underbara personalen... Visa hela »

2 jun 2021

Härlig stämning, fantastiskt mysig uteservering och goda smørrebrø! Bra storlek på rätter, ett smørrebrø är en perfekt lätt lunch och därmed också prisvärt mellan 120-145 kr.

15 nov 2016

Inte varit här ännu då det varit fullsatt de gånger jag försökt boka bord. Däremot fick jag chansen att provsmaka några smörrebröd med tillhörande snaps på Sthlm food & wine i helgen. Och wow, det va riktigt gott! Inte nog med det s... Visa hela »

14 feb 2019

Valentine middag hos ”svinen” med familjen. Läckra smörebröd med lax och leverpasten ackompanjerade av kalla Gambrinus bärs. Förträfflig personlig service och moderata priser!

3 maj 2021

Helt fantastisk upplevelse!
Precis allt var perfekt, maten fantastisk, avspänd miljö, suverän personal med ett personligt bemötande.
Tack för att jag fick känna mig glad och nöjd med mitt val av var jag spenderade min söndag!

17 nov 2021