Två små svin

Top 100
4,3
16 betyg
$$-$$$
Restaurang
Bar
Två små svin
4,3
16 betyg

På krogen Två små svin i Årsta kan du äta olika sorters smörrebröd och dricka tjeckiskt öl. Men här blir du även serverad brännvin precis när du vill, som i Köpenhamn. En annorlunda fläkt utanför tullarna med kontinental inspiration från Danmark och Tjeckien.

De danska och tjeckiska influenserna på Årstakrogen Två små svin flödar både i inredningen och menyns fokus på smörrebröd. Här hittar du även fläsksida, tjeckiskt öl och brännvin. Trots att krogen öppnade så sent som 2014 genomsyras den av känslan av en gammal ölhall, om än på uppdaterat vis. Mönstrat kakel, lädersoffor och höga pallar får på restaurangen sällskap av marmor och enkla glaskupor till lampor, liksom givetvis en välfylld bar.

Bakom krogen står Jimmy Nygren och Kalle Olofsson som även har drivit caféet Kakao i Årsta. När den nuvarande lokalen blev ledig slog de till och började satsa på danskt och tjeckiskt. Inte minst kom inspirationen från smörrebrödet och enkelheten i den danska smörgåsen som dessutom kan tolkas fritt. På den långa smörrebrödsmenyn kan du mycket riktigt hitta allt från inlagd sill till fläsksida, råbiff och vegetariska varianter som färska betor eller tofu. För den på språng går maten även att hämtas med.

Men menyn har också tjeckiska influenser: långkok och inte minst tjeckiskt öl på dryckessidan. Här hittar du bland annat ölsorterna Konrad och Primator men också brännvin från Möja bränneri som serveras hela dagen på kontinentalt vis. Du hittar även champagne och viner från bland annat Frankrike, USA och Tyskland på dryckesmenyn. Flera av dem ekologiska.

Vägg i vägg ligger lillasyster Bränneriet, där fokus ligger på akvavitbaserade drinkar men även tjeckisk öl finns att tillgå. 

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
16

Recensioner av Två små svin

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Stämning 5+. Jag var visserligen här i samband med en möhippa så vår stämning var visserligen dopad, men jag kan inte ogilla ett ställe där det inte bara är ok utan tom uppskattat att bryta ut i en liten snapsvisa.

Perfekt för en mer avsl...

Vet inte vad dom skulle kunna göra bättre. Härlig stämning sommar,höst,vinter, vår. Goda pints och stort urval på maten. För alla som tycker om smörrebröd och vill få lite känslan av Nyhavn ska verkligen besöka Två små s...

Otroligt mysig uteservering! Stort plus.
Är inte riktigt mina smaker men försökte bortse från det. Fanns mycket spännande på menyn och det vi tog in var gott men kanske inte pangade sådär PANGIGT i munnen så att säga.

9 månader senare och jag har nu äntligen besökt Två Små Svin som ligger ca 100 meter från min lägenhet. Denna lilla pärla kör all in på danskt smörrebröd, öl och akvavit och som tillsammans med Palmyra kebab och Årsta kondit...

·

Först: älskar namnet. You had me at Schwein
Så värt omvägen. MYYYS. Stora (!) smörrebröd med olika pålägg, prisvänligt och prisvärt. Behaglig matupplevelse utan att du går bankrutt. Bra öl och snaps.
Ett ställe gjord...

Två små svin serverar lite sill på små rågbröd. De kostar 130 till 140 kr styck. Jag kan enkelt köpa sill och rågbröd och göra samma mat hemma och det kostar typ 20 till 30 kr. De är dyra. Personalen låter dig inte tala med andra per...

Litet och trevligt i Årsta. Om sommaren finns stor uteservering med infravärme för den frusne. Maten är fantastisk. Stort urval av öl, bra med vin, drinkar är det sämre med, men vad gör det när maten är så fantastisk? Mellanrätter, 2-3 pe...

Äntligen testad!
På somrarna ser deras uteservering så mysig ut. Men nu blev det att testa detta ställe under vintern. Mysigt ställe!

De rekommenderar 2 per person vilket jag och mitt sällskap beställde in 4 st. Blev ganska mycket mat, hade räc...

Bästa stället söder om Söder! Trevligaste stämningen, inredningen och personalen! Wow! Som den Årstabo jag är så är jag ingenting annat än tacksam för att ha detta ställe i närheten! Perfekt för helgbrunch, AW, middag och inte m...

Härlig stämning, fantastiskt mysig uteservering och goda smørrebrø! Bra storlek på rätter, ett smørrebrø är en perfekt lätt lunch och därmed också prisvärt mellan 120-145 kr.

Underbara Årstapärla, uteserveringen är eventuellt en av Stockholms mysigaste. Med en mega-öl-sejdel i ena handen och blicken mot himlen kan livet inte bli så mycket finare. Alltså testa deras sill-smörrebröd, ta en av varje, och be den underbara personalen...

Inte varit här ännu då det varit fullsatt de gånger jag försökt boka bord. Däremot fick jag chansen att provsmaka några smörrebröd med tillhörande snaps på Sthlm food & wine i helgen. Och wow, det va riktigt gott! Inte nog med det s...

Valentine middag hos ”svinen” med familjen. Läckra smörebröd med lax och leverpasten ackompanjerade av kalla Gambrinus bärs. Förträfflig personlig service och moderata priser!

Helt fantastisk upplevelse!
Precis allt var perfekt, maten fantastisk, avspänd miljö, suverän personal med ett personligt bemötande.
Tack för att jag fick känna mig glad och nöjd med mitt val av var jag spenderade min söndag!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
16

Representerar du Två små svin?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Två små svin?

På Två små svin serveras bland annat:

  • Husmanskost
  • Skandinaviskt
  • Tjeckiskt

Vad kostar det att äta på Två små svin?

Två små svin ligger i prisklassen Mellanklass ($$$)/Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av bar är Två små svin?

Vi har klassificerat Två små svin som:

  • Ölbar

Har Två små svin uteservering?

Ja, Två små svin har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Vilken typ av stämning är det på Två små svin?

Vi skulle beskriva stämningen på Två små svin som mysig och lite lugnare.

Var ligger Två små svin?

Två små svin ligger på Årstavägen 49, Årsta.