Yuc växer - öppnar ny fusionkrog

Nu får Yuc-familjen tillökning. Den 13 april öppnar nya fusionkrogen Yuc LatAsian där man kommer att bjuda på en smakresa med influenser från både Latinamerika och Asien.
- Vi har alltid haft som plan att växa och det är otroligt roligt att det nu börjar hända på riktigt. Men det här är bara början, säger Faje Gani, delägare på Yuc.

Yuc!, familjens första restaurang, öppnade på Norrtullsgatan 2015 och blev snabbt känd för sina mexikanska tacos och för sin glada stämning. Med syskonet Yuc LatAsian på Jakobsbergsgatan satsar de nu på en internationell mötesplats där smaker från Peru, Korea, Mexiko och Japan möts. Menyn fylls med favoriter från de två kontinenterna, serverade på sharing-vis.

- Vi vill att maten ska vara en smakexplosion - inget fegt utan man ska känna att det händer mycket men samtidigt vara enkelt och rent med en hög kvalitet. Det ska även vara nytänkande och spännande, små detaljer med en twist som gör det till just Yuc LatAsian, säger restaurangchefen Anette Bodenfors som tidigare jobbat på bland annat Fotografiska och Hantverket.

Fokus bland dryckerna kommer att ligga på tequila, mezcal och en del pisco, men också på asiatiska inslag som sake och japansk whisky. Själva lokalen blir ett möte mellan asiatisk futurism och latinamerikansk tradition, med öppet kök och ett chef's table där gästerna får chansen att komma ännu närmare kockarna och matlagningen.

Inom kort planeras fler restauranger, även internationellt, men också egna produkter och investeringar i bland annat hotell och mode. Enligt Faje Gani är Yuc LatAsian bara början:

- Yuc kommer bli så mycket mer än bara en restaurang och bar. Det kommer mer helt enkelt. Nu ser vi fram emot en hejdundrande öppning!

Yuc LatAsian öppnar på Jakobsbergsgatan 27 den 13 april.