Årets vinnare korade på NK Galan 2018

På måndagen gick startskottet för Stockholm Fashion Week då fem prestigefulla modepriser delades ut under NK-galan på Berns Salonger, bland annat till stilikonen Seinabo Sey och framtidslöftet All Blues. Hederpristagare blev fotografen Mikael Jansson.

I juryn satt bland andra Ben Gorham, grundare av Byredo och förra årets hederspristagare, samt modedesignern Bea Szenfeld och entreprenören Babba C Rivera. Hederspristagaren utsågs däremot av Nordiska Kompaniet, och vinnaren av varumärkespriset röstades fram av NK:s kunder.

- Vinnarna som har röstats fram av årets jury och våra kunder speglar den blandning av mode som Nordiska Kompaniet står för; klassisk tidlöshet och modern hållbarhet, säger Daniel Stipich, marknadschef på Nordiska Kompaniet.

- Galan representerar dessutom en del av det nya NK som håller på att växa fram och att vi i år utgör startskottet för Stockholm Fashion Week känns extra roligt, fortsätter han.

Syftet med NK Galan, som i år gick av stapeln för tredje året i rad, är att premiera framstående modeskapare, profiler och varumärken som reflekterar NK:s kärnvärden.

Årets vinnare av NK Galan 2018 med motiveringar:

Nordiska Kompaniets Stilikon: Seinabo Sey

”Årets stilikon Seinabo Sey är lika känd för sin självständighet och integritet som för sin känsla för stil. Med inspiration från olika kulturer och delar av världen, visar hon att hon hellre skapar egna trender än följer andras.”

Nordiska Kompaniets Framtidslöfte: All Blues

”På kort tid har All Blues blivit ett internationellt fenomen, med framgångar världen över. Med sitt minimalistiska formspråk når de den absoluta toppen i skandinavisk smyckesdesign.”

Nordiska Kompaniets Innovationspris: Houdini

”Houdini har integrerat hållbarhetsperspektivet i allt de gör. Detta placerar dem i modets framkant – tack vare deras tillämpning av radikala idéer har mode en möjlighet att förändras från grunden och bli hållbart på riktigt.”

Nordiska Kompaniets Varumärkespris: Filippa K

Denna utmärkelse har röstats fram av NK:s kunder, som därmed utser varuhusets just nu mest omtyckta varumärke.

Nordiska Kompaniets Hederspris: Mikael Jansson

”Med bas i Stockholm har Mikael Janssons bilder fått genomslag världen över. Hans kombination av tekniskt kunnande och känslomässigt engagemang har skapat ett unikt fotografiskt uttryck som med åren blivit hans signum.”