Recension av Pharmarium – av Charlotte A.

21 jan. 2019

Åh vad jag blir glad när jag hittar ett ställe jag tycker om. Pharmarium är verkligen ett gömt guldkorn i Stockholm och en solklar 5:a!

Det finns ingenting jag inte tycker om med detta stället. Nu har jag förvisso endast druckit drinkar här så jag kan inte uttala mig om hur maten smakar, men utöver detta. Det är mystiskt, förtrollande och man känner sig inbunden. Allting från inredningen, utseendet på menyn, det dämpande ljuset och utsmyckningen på toaletten är väl genomtänkt och skapar en spänning och förväntan inför det som komma skall. Drinkarna är huvudnumret och menyn innehåller smaker och essenser du vanligtvis inte hittar i ett glas, såsom bränd citron och saltat plommon.

Här jobbar extremt kunnig och trevlig personal och med den entusiasm och passion de besitter är det svårt att inte bli serverad någonting som inte är gjort med 110% kärlek och smakar därefter. Om du lider av beslutsångest som jag har du här personal som kan förklara komposition och smaker ut i minsta detalj och nästan får dig att känna smakerna i gommen - tills du får smaka och möts av någonting extraordinärt.

Min drink jag tillslut valde var gjort på fermenterade äpplen, vit jasmin, citrus, myntasocker och fänkålspollen (155kr) och serverades i en gammal kopparmugg. Magiskt gott, helt nya dimensioner av smaker som jag inte känt tidigare i en drink. Riktigt coolt med lakritssmaken som man först kunde dofta från fänkålen och sen känna göra sig påmind som smak efter det fermenterade söta äpplet.

Kommer utan tvekan gå hit snart igen och beställa in tillhörande smårätter som går att beställa till drinkarna för att göra upplevelsen fullbordad!

Listad i: Stockholms bästa