Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Pharmarium

4,4
19 recensioner
Redigera Pharmarium
Pharmarium

Där Sveriges första apotek en gång öppnade på 1500-talet, på Stortorget i Gamla stan, hittar du idag den prisbelönta cocktailbaren Pharmarium. Här har den gamla läkarkonsten gett inspiration till barens fascination för mixologi och fantasifulla drinkblandningar. Till drinkarna serveras även passande småplock att kombinera med.

Pharmarium är en av Stockholms mest säregna och omtalade cocktailbarer. Att inspirationen är hämtad från stans första apotek skvallrar både namnet och inredningen om. Den antika stilen är bevarad, om än i uppdaterad form, och även mysfaktorn har man tagit tillvara på. Väggarna pryds av vad som ser ut som gamla apotekarskåp och golvet är schackrutigt på klassiskt apoteksvis.

I baren ligger fokus på drinkmenyn, som är full av fantasifullt blandade drinkar med oväntade ingredienser. För att bjuda på en komplett smakupplevelse, eller smaker i symbios som baren kallar det, har man även kombinerat vissa signaturdrinkar med passande snacks. Här rör det sig om utvalda smårätter i form av exempelvis charkuterier eller ostron.

Hit kommer du kanske för en stilig fördrink, en dejt, eller helt enkelt bara för att sippa på en omtalad cocktail och ta en matbit lagom till kvällen. Baren står öppen från sen eftermiddag hela veckan. Vägg i vägg hittar du även systerkrogen Stortorgskällaren.

Användarbilder på Pharmarium Visa alla

  • Lägg till bild
  • Imaginarium – Bild från Pharmarium av Josefine N.
  • Black pearl – Bild från Pharmarium av Josefine N.
  • Bild från Pharmarium av Catrin M.
  • Bild från Pharmarium av Erica E.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 feb 2020

Mysfaktor deluxe!
Precis ett sådant ställe man vill gå till, mysigt som en bra pub men med fantastiska drinkar.
Som att åka tillbaka i tiden till lite. Lite mer upplevelse än en vanlig bar helt klart. Sjukt goda roliga drinkar också! Har inte testat att ä... Visa hela »

2 sep 2019

Jag valde en klassisker som jag glömt namnet på🙈. Det var en kaffedrink med salt runt glaset, den var riktigt god 😊. Nästa gång vill jag nog välja någon mer spexig drink 😎

Listad i: Bra drinkar
21 jan 2019

Åh vad jag blir glad när jag hittar ett ställe jag tycker om. Pharmarium är verkligen ett gömt guldkorn i Stockholm och en solklar 5:a!

Det finns ingenting jag inte tycker om med detta stället. Nu har jag förvisso endast druckit drinkar här så... Visa hela »

Listad i: Stockholms bästa
10 nov 2018

Otroligt goda drinkar (deras specialitet) i en underbar miljö mitt i hjärtat av Gamla stan. Vad jag förstått det som som låg det ett gammalt apotek här för länge sedan därav namnet.
Drinkarna är grymma och serveras på roliga och unika sä... Visa hela »

31 okt 2018

Stället är originellt och ger det där lilla extra.
Inredningen och stämningen är fantastisk. Stockholms första apotek omvandlad till denna bar där de behållit ursprungliga inredningen men moderniserat den.
Hit kommer du för dem fantastiska och... Visa hela »

2 maj 2020

Var här eftersom corner club hade sommarstängt (eller kanske Corona stängt - ingen vet 🤷‍♀️). Så sugen på en penicillin som var väldigt god! Väldigt härliga tjejer i baren. Återkommer gärna till detta mysiga ställe.

13 maj 2020 · Uppdaterad

Väldigt trevligt drinkställe. Var ett tag sedan jag var där och känner att det är dags att göra ett återbesök. Man blir ju alltid glad när det finns genuint trevliga ställen i turisttäta områden som gamla stan!

24 sep 2018

Tydlig nisch och de levererar därefter. Riktigt bra cocktails och intresset för vad du dricker höjs rejält. Kanske mer åt nörd-hållet än festligt så att säga, även om vi alltid haft kul här

10 feb 2019

Första gången jag var här, var en två år sen, då jäklar var det så ambitiöst så man nästan skämdes. Det var kistor med rök, provrör och grejer, visserligen tog det 45 minuter att få drinkarna från beställnin... Visa hela »

4 feb 2020 · Uppdaterad

Fantastiska drinkar! Favoriterna är helt klart Imaginarium som serveras med violkulor på en sked och Black pearl som är en twist på Espresso martini med Galliano och saltade kanter på glaset. Wow!

Har tyvärr inte ätit på Pharmarium.

20 aug 2018

Varit här en gång! Superduktiga på kombinera dryck och måltid för en spännande smakupplevelse!

20 mar 2019

Fullständigt briljant ställe. Käkade en trerätters med matchande drinkar i vackert utförande. Drinkarna står i centrum men maten håller hög klass också. Rekommenderar starkt.

20 jul 2021

Smaklösa drinkar. Vi prövade två, vilka var undermåliga. Dessutom rätt dyra (vilket är ok om smakupplevelsen är fantastisk). Vi fick även vänta i 40 min på drinkarna.

26 apr 2019

Cocktailbarernas mästare
Miljö, drinkar, personal allt är världsklass!

2 jun 2015 · Uppdaterad

Har bara varit på Pharmarium en gång men vill verkligen gå hit igen. Fick något av en avsmakningsmeny både i mat- och dryckesväg och allt var fantastiskt.

17 aug 2016

Är man sugen på drinkar (som man ju ofta är....) så ska man hit! Men se till att boka bord. Grym personal som tar hela upplevelsen till nästa nivå med intressant kuriosa och stor kunskap. Två tummar upp!

Listad i: Bästa AW, Favoritbarer
21 okt 2017

Var väldigt skeptisk till en början. Hemsidan förvirrade mig en del inför besöket, men bestämde mig för att ta mig dit ändå. När jag väl kommer dit så får jag vänta i 1-2 minuter på placering, vilket var värt då... Visa hela »

13 jan 2019

Hit går man för smakerna och den otroligt bra servicen.

12 jun 2017

Översätt till svenska »

Wow experience every time! Best place in Sthlm for predrinks 👌🏻