Pharmarium

4,3
34 betyg
$$$
Cocktailbar
Hemsida
Instagram
Pharmarium
4,3
34 betyg
Hemsida
Instagram
Pharmarium i en mening: Prisbelönt cocktailbar med fokus på mixologi
Antal sittplatser: 45
Kuriosa: Här låg tidigare Sveriges första apotek

På Stortorget i Gamla stan, där Sveriges första apotek en gång låg, hittar du idag den prisbelönta cocktailbaren Pharmarium. Här har den gamla läkarkonsten gett inspiration till barens fascination för mixologi och fantasifulla drinkblandningar.

Pharmarium är en av Stockholms mest säregna och omtalade cocktailbarer. Att inspirationen är hämtad från stadens första apotek skvallrar både namnet och inredningen om. Här har man bevarat den gamla stilen och tagit tillvara på mysfaktorn. Väggarna pryds av vad som ser ut som gamla apotekarskåp och golvet är schackrutigt på klassiskt apoteksvis.

I baren ligger fokus på drinkmenyn, som är full av fantasifullt blandade drinkar med oväntade ingredienser. För att bjuda på en komplett smakupplevelse, eller smaker i symbios som baren kallar det, har man även kombinerat vissa signaturdrinkar med passande snacks. Här rör det sig om utvalda smårätter i form av exempelvis charkuterier eller ostron.

Hit kommer du kanske för en fördrink, en dejt, eller helt enkelt bara för att sippa på en omtalad cocktail och ta en matbit lagom till kvällen. Baren står öppen från sen eftermiddag hela veckan. Vägg i vägg hittar du även systerkrogen Stortorgskällaren.

Föreslå ändringar

Recensioner av Pharmarium

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 feb. 2020

Mysfaktor deluxe!
Precis ett sådant ställe man vill gå till, mysigt som en bra pub men med fantastiska drinkar.
Som att åka tillbaka i tiden till lite. Lite mer upplevelse än en vanlig bar helt klart. Sjukt goda roliga drinkar också! Har inte testat att ä... Visa hela »

19 feb. 2023

Pharmarium i Stockholms Gamla Stan är inrymt i Sveriges första apotek från 1575. På samma sätt som de då använde märkliga ingredienser och alkemi håller baren på med mixologi med spännande resultat. Menyn byts relativt ofta och är allt... Visa hela »

24 feb. 2023

Har velat gå hit så länge och äntligen blev det av! Mysigt, mystiskt och riktigt spännande meny. Älskade inredningen med inspiration från det gamla apoteket. Jag tog en signaturdrink med lakrits och violkulor som var riktigt god. Nr 2 med litchi var inte lika sp... Visa hela »

28 aug. 2023 · Uppdaterad

En härlig oas i gamla stan med goda drinkar.

22 nov. 2022 · Uppdaterad

Parallellaxiomet
Mystiken och smaksättningen för barfavoriten infrias, dock med minsta möjliga marginal.
Lokalen har en spektakulär atmosfär och möblemanget passar flera olika stämningslägen.
Serviceinriktad och kunnig personal levererar iögon... Visa hela »

2 sep. 2019

Jag valde en klassisker som jag glömt namnet på🙈. Det var en kaffedrink med salt runt glaset, den var riktigt god 😊. Nästa gång vill jag nog välja någon mer spexig drink 😎

Listad i: Bra drinkar
21 jan. 2019

Åh vad jag blir glad när jag hittar ett ställe jag tycker om. Pharmarium är verkligen ett gömt guldkorn i Stockholm och en solklar 5:a!

Det finns ingenting jag inte tycker om med detta stället. Nu har jag förvisso endast druckit drinkar här så... Visa hela »

Listad i: Stockholms bästa
10 nov. 2018

Otroligt goda drinkar (deras specialitet) i en underbar miljö mitt i hjärtat av Gamla stan. Vad jag förstått det som som låg det ett gammalt apotek här för länge sedan därav namnet.
Drinkarna är grymma och serveras på roliga och unika sä... Visa hela »

31 okt. 2018

Stället är originellt och ger det där lilla extra.
Inredningen och stämningen är fantastisk. Stockholms första apotek omvandlad till denna bar där de behållit ursprungliga inredningen men moderniserat den.
Hit kommer du för dem fantastiska och... Visa hela »

9 juli 2023

Stället för en perfekt första dejt. Här skulle du aldrig stöta på någon du känner (inte jag iaf). Känns som man kan bläddra i deras cocktailmeny i timmar och drinkarna lever upp i samma klass.

30 okt. 2021

Underbart från början till slut!

Pharmarium skulle kunna ligga i ett annat solsystem, i en annan galax. Det känns liksom lite utomjordligt att kliva in och bli bemött av en helhet som känns för genomtänkt och enhetlig för att ligga på torget i... Visa hela »

24 sep. 2018

Tydlig nisch och de levererar därefter. Riktigt bra cocktails och intresset för vad du dricker höjs rejält. Kanske mer åt nörd-hållet än festligt så att säga, även om vi alltid haft kul här

13 maj 2020 · Uppdaterad

Väldigt trevligt drinkställe. Var ett tag sedan jag var där och känner att det är dags att göra ett återbesök. Man blir ju alltid glad när det finns genuint trevliga ställen i turisttäta områden som gamla stan!

11 juli 2022

Coolt ställe, men kanske lite överhypeat. Hög ljudnivå och trångt. Vi som var ett sällskap på 4 som bokat i god tid fick sitta på rad vid bardisken. Kul att se hur drinkarna gjordes men svårt att kunna prata med sitt sällskap.

2 juni 2015 · Uppdaterad

Har bara varit på Pharmarium en gång men vill verkligen gå hit igen. Fick något av en avsmakningsmeny både i mat- och dryckesväg och allt var fantastiskt.

Listad i: 🥃 Bra barer
2 maj 2020

Var här eftersom corner club hade sommarstängt (eller kanske Corona stängt - ingen vet 🤷‍♀️). Så sugen på en penicillin som var väldigt god! Väldigt härliga tjejer i baren. Återkommer gärna till detta mysiga ställe.

13 mars 2022

Ännu en cocktailbar som experimenterar och lyckas. Många kul drinkar som byts ut kontinuerligt.
Och miljön är störtskön. Otroligt trevlig och kunnig personal.

23 apr. 2022

Hög mysfaktor och goda drinkar. Bartendern visste vad de gjorde och det fanns unika drinkar på menyn. Bra balans i alla smaker med Speciella kombinationer

10 feb. 2019

Första gången jag var här, var en två år sen, då jäklar var det så ambitiöst så man nästan skämdes. Det var kistor med rök, provrör och grejer, visserligen tog det 45 minuter att få drinkarna från beställnin... Visa hela »

11 feb. 2022

En upplevelse med otroligt fin interiör och mycket goda drinkar. Kul att se när bartendern jobbar också. Perfekt för en dejt eller häng med kompisar. Inget att klaga på!

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

Nöjesguiden

· 4 av 6 · 2013-10-01

“Det är lekfullt och spännande.”