Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bianchi Café & Cycles

4,3 • 4 recensioner
Bianchi Café & Cycles

Oavsett om du är cykelentusiast, kaffesugen, hungrig eller allmänt Italienfrälst har du hamnat rätt på Norrlandsgatan 16. Här ligger konceptbutiken Bianchi Café & Cycles, som säljer de kända italienska Bianchi-cyklarna och serverar krämig espresso och medelhavsinspirerad mat.

Bianchi grundades i norra Italien 1885, och sedan 2010 kan man hitta märkets konceptbutik på Norrlandsgatan i Stockholm (idag finns även butiker i Västerås, Tokyo och Mexiko). Butiken flyttade några meter till sin nuvarande adress år 2017 och fick därmed en uppdatering och en större lokal. Här finns restaurang och café med drygt 100 platser där man kan sippa på en espresso, äta eller ta en drink medan man insuper atmosfären eller kollar in ett cykellopp på teve. Menyn består av mellanrätter indelade i proteiner och kolhydrater; allt från fiskrätter till italiensk pizza direkt från pizzaugnen. Tanken är att maten ska vara både nyttig och god, något som även gäller frukostmenyn med exempelvis chiapudding, surdegsmacka och gröt med färska bär och kokosflingor.

I lokalen flödar den italienska cykelkulturen, med Bianchis cyklar och cykeltillbehör uppradade längs tegelväggarna. Inredningen går i modernt sydeuropeisk stil, med bruna läderstolar, ljusa marmorskivor och mönstrade mosaikgolv. Längst in i lokalen finns barplatser och höga cafébord där man kan umgås över en kaffe eller en ambitiös drink. Självklart går det även att lämna in sin cykel i själva verkstaden, som ligger i direkt anslutning till restaurangen.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Nya Bianchi är grymt! Det är ett otroligt lyft från det gamla. Lokalen är snygg och trevlig, och när jag var där på lunch i veckan var det knökfullt och riktigt skön puls. Riktigt nice meny med mycket att välja på. Antingen någon dagens... Visa hela »

Vilket upplyft Bianchi har gjort sedan flytten! Frukost och lunch håller bra klass och fredagsappertivon är verkligen en favorit.

Drack en väldigt god kopp kaffe och åt en frukostsmörgås som var väldigt bra. Personalen var uppassande och snabb.

Gillar nya Bianchi skarpt. Bra häng för aw, frukost, luncher, sitta länge, kort kaffe etc. Speciell konst, finfin interiör. Härligt gäng som jobbar!

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

Förutom den coola lokalen har de även en riktigt god lunchbuffe som jag starkt rekomenderar! Vällagad mat i stora mängder.

Är lite tudelad till detta café. Varför? För att två mycket viktiga saker står i motsatta hörn: mat och lokal.

+ fräsch, prisvärd lunchbuffé med goda italienska klassiker.

- tråkig lokal och trång innergård... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 6 · Nöjesguiden · 2017-08-23

“Krogen gör inte anspråk på att leverera någon form av fine dining, men som restaurang i mellansegmentet funkar den alldeles utmärkt så länge du kan stå ut med en rejäl dos livsstil på samma gång.”