Recension av Greasy Spoon Odenplan – av Charlotte A.

·

Om man gillar denna typ av koncept, det vill säga menyn med avokadomackan, bowlen, pannkakorna med massa toppings och engelska frukosttallriken paketerat som en instagramvänlig dröm - då har du kommit rätt. Snygg luftig lokal, sköna beiga skinnfåtöljer och bord med marmor. Vad kan gå fel?

Menyn är som sagt i tiden, lokalen smockfull på helger och förvänta dig en väntetid mellan 60-90 minuter. Kom INNAN öppning!

Många gånger floppar resturanger när de ger sig på detta, gränsen mellan vad som är bra och dåligt ärhårfin. Men jag tycker Greasy Spoon ändå lyckas smakmässigt, hur de komponerar sina rätter med friskhet, knaperhet och de där söta som är ett måste på brunchbordet. Extra guldstjärna för mängden vegetariska/veganska/glutenfria alternativ och för att de är tydligt utmärkt när man läser menyn.

Åt eggs benedict till lunch med extra avokado. Priset, aningens mäktigt kanske och landade runt 150-160kr. Men det var gott, äggulan rann fint längsmed det perfekt grillade brödet och tillbehören gjorde sitt. Som sagt väldigt aptitligt men kommer inte bli någon stanmis. Kul någongång ibland!