Recension av Greasy Spoon Odenplan – av Michaela J.

Hade turen att för en gångs skull pricka in en dag då det inte var fullt med folk och väntetiden en timme lång. Men vad vet jag kanske hypen kring greasy spoon inte är lika stor längre?

Konceptet är frukost hela dagen, väldigt trevligt! Tycker väl kanske generellt att greasy spoon har gått ner sig lite just för att det kanske inte är lika spännande längre. De brukar ha några rätter som varieras men annars är menyn samma lika. Oavsett som är maten, väldigt instagram och stället. Greasy spoon lockar även mycket turister, fler olika språk talas och alla ska fotografera sin beställning innan någon sätter gaffeln i den.

Nu har jag råkat ta buckwheat pancakes två gånger och de är helt enkelt inte goda! Tillbehören är under all kritik en liten banan bit på toppen och några bär.
Har även testat crouque madame, en toast med ost och skinka täckt med bechamelsås toppat med stekt ägg. Brödet var i för tjocka slices och lagret inuti med skinka var så tjockt så att allt blev oätligt. I skrivandets stund förstår jag inte varför jag skulle ta just den. Well well!

Satsa på eggs benedict, några av de andra pannkakorna eller avokado macka.

Tipset är även att gå hit lite udda tider om kön skulle ringla sig lång.

Personalen är trevlig, men blandar enkelt ihop beställningarna och ta en titt på kvittot innan du betalar, för mig har det varit fel alla gånger jag varit där.