Recension av Happy Atelier – av Alexander D.

Happy Atelier

Jag behöver be om ursäkt.
Förlåt mig, allt i världen som är glutenfritt. Förlåt mig för alla gånger jag gjort mig rolig på din bekostnad men jag visste inte bättre! Det insåg jag idag när Happy Atelier inte bara stod för det bästa glutenfria bakverket jag någonsin ätit, utan även en av dem bästa bullarna jag någonsin ätit.

Det var på personalens rekommendation jag valde kanelbullen. ”Folk tycker om den och det är min personliga favorit”, sade kvinnan bakom disken med ett leende - och vilken kanelbulle det var. Degen är så frasig utanpå och mjuk och luftig inuti som glutenfritt kan bli och även fast det märks att degen är just en glutenfri deg tycker jag inte att det drar ner helhetsintrycket nästintill alls. Fyllningen är fantastisk både till textur och smak. Den är len men fast, söt från sockret men tydligt kryddig från kanelen och väldigt generöst portionerad. Ett konstverk till degklump!!

I övrigt var det en fröjd att vistas på det lilla bageriet. Det är litet, trångt, mysigt, hemtrevligt och personligt. Kvinnan som sitter längst bak i rummet (bakom ett skrivbord ännu längre bakom kassadisken) med en telefon inklämd mellan örat och axeln mimar ”sorry..” samtidigt som hon gör en paus i sitt antecknande för att vinka dit en annan person i personalen för att hjälpa mig. Hon hade inte behövt ursäkta vad hon nu än höll på med men gjorde det ändå, ett typexempel på en liten och tillsynes obetydlig detalj som för mig som gäst gör stor skillnad. Väldigt snyggt!

Urvalet av bakverk är inte det största men känns ändå spännande, jag hade absolut kunnat beställa en av allt av ren nyfikenhet. Plus för två hela veganska alternativ! Priserna känns rimliga.

Så, en toppenupplevelse från början till slut! Hoppas allt glutenfritt kan motta min ursäkt och att jag kan få komma tillbaka många, många gånger framöver. Det är stort att be om förlåtelse, större att förlåta och störst av allt - det är Happy Atelier bland Stockholms glutenfria bagerier!

Listad i: Fika