Pom Friterie

3,7
13 betyg
$$
Restaurang med streetfood
Cocktailbar
Pom Friterie
3,7
13 betyg

Tre år – så lång tid tog det för gänget bakom Pom Friterie att finputsa receptet på sina färska, ekologiska, handskurna pommes frites. Resultatet av deras experimenterande kan man ta del av på restaurangen i hörnet av Regeringsgatan och Lästmakargatan. Restaurangen är inspirerad av holländsk streetfood och hämtar sina smakinfluenser från hela världen. 

Målet med Pom Friterie är att lyfta friterad potatis till nya höjder, tillsammans med smaker från jordens alla hörn. Inspirationen kommer från holländsk streetfood, och grunden i menyn är deras ekologiska handskurna pommes frites som utvecklats under flera år. Utöver pommes toppat med olika såser och tillbehör finns även snacks, tillbehör, dippsåser och desserter på menyn. Här finns även gott om valmöjligheter för dig som är vegetarian eller vegan.

Bakom pommes-restaurangen står Marvin Romein, som tidigare har varit barchef på bland annat Kåken och L'Avventura, och Jorit Gras som har varit köksmästare inom Bockholmengruppen och har en bakgrund inom design – något som syns i inredningen. I restaurangen samsas designval med böljande draperier, stolar i ljust trä, plexi och neonljus. Alltsammans skapar en atmosfär som lämpar sig lika bra för lunch som för middag eller bara cocktails, häng och snacks.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
13

Recensioner av Pom Friterie

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Som en fullständig måltid var det inte tillräckligt för mig. Allt blir väldigt tungt med side dishes som är friterade och sen pommes. Toppings etc är ju mums, men som sagt inte tillräckligt för att bära en måltid. Jag tänker att det hellr...

Listad i: Friend of dogs, AW City

Körde en solomiddag och var riktigt sugen på pommes.

Hade svårt att få kontakt med personalen för att få ett bord. Trots allt var de tisdag och det var fullt! Nattklubbsmusik på trots allt behaglig ljudnivå?! Finns ens de på resturang nu f...

Kul och annorlunda restaurang med friterat på menyn. Deras huvudrätter är skålar med pommes frites med olika teman, såser och topping. Ett måste är att beställa in bitterballen som tillbehör, det är en blandning av en krokett och köttbulle o...

Listad i: Middag i Stockholm

Alltså, så himla trevligt om man gillar pommes. Man äter som en bowl med massa gött i och så är pommes basen. Vi va här några dagar efter öppning och var mycket nöjda.

Tänk bakad potatis med fyllning men pommes
Gott. Helt ok. Man blir inte jättemätt.
Deras sides är mer prisvärda och värda att testa
Ren inredning. Påminner om ett kafe men är i yr ett kafe

En spontanare - bra koncept synd dock att solen försvinner på uteserveringen. Ska besöka igen allt smakade gott, med unika smaker och kombinationer men hade önskat lite mer ”sås” eller ”kräm” då det var väldigt mycket på toppen...

Jag älskar pommes och ville såklart testa denna restaurang direkt. Var här för en lunch, vilket var lite billigare och på så vis prisvärt. Inga problem att få plats då det var två andra sällskap där när vi kom.

Dock lit...

Crispy frites and delightful cocktails! Yes

Maten var bra och konceptet som helhet kul. Dock dålig service (lite personal) och ljudnivån är hemsk! Ljudnivån gör att vi väljer bort restaurangen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
13

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Pom Friterie?

På Pom Friterie serveras bland annat:

  • Vegetariskt
  • Internationellt
  • Veganskt
  • Streetfood

Vad kostar det att äta på Pom Friterie?

Pom Friterie ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av bar är Pom Friterie?

Vi har klassificerat Pom Friterie som:

  • Cocktailbar

Har Pom Friterie vegetariska alternativ på menyn?

Ja, Pom Friterie har vegetariska alternativ på sin meny för dem som föredrar att äta köttfritt.

Finns det veganska rätter på Pom Friterie?

Ja, Pom Friterie erbjuder veganska rätter.

Var ligger Pom Friterie?

Pom Friterie ligger på Lästmakargatan 26, 111 44, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 250m).