Guiden till bra optiker i Stockholm

Guiden till bra optiker i Stockholm

Behöver du kisa när du läser skyltarna på stan eller när du tittar på tv? Då kanske det är dags att fundera på ett nytt par glasögon eller linser. I Stockholm finns det massor av optiker som kan hjälpa dig med allt från synundersökningen till att hitta de bågar som passar din stil. Passa även på att införskaffa solglasögon med styrka eller varför inte prova ut linser? För att du lättare ska hitta din väg i lins- och glasögondjungeln har vi listat några av riktigt bra optiker i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Bra optiker i Stockholm
  1. Stureoptikern – Omtyckt klassiker
  2. Nividas – Modern design
  3. Ai Eyewear – Anpassat efter dig
  4. Bågar & Glas – Unika bågar
  5. City Optik – Historisk butik
  6. Sevärt Optik – Helhetskoncept
  7. Synsam – Rutinerad kedja
  8. Ringdahls Optik – Lång erfarenhet
  9. Direkt Optik – Prisvärt

Bra optiker i Stockholm

Stureoptikern

Omtyckt klassiker

Sedan 1989 har Stureoptikern huserat på Grev Turegatan mitt på Stureplan, i butiken som är på två våningar och inredd som ett lyxigt vardagsrum. Förutom att du kan hitta dina perfekta glasögon med experthjälp kan du även göra synundersökningar och synkorrigerande operationer.

Nividas

Modern design

Det svenska varumärket Nividas både designar och låter tillverka sina egna, unika glasögon. Här behöver du inte endast investera i ett par bågar – det budgetvänliga priset gör att du kan testa flera stilar att växla mellan. Alla bågar är dessutom unisex, så du behöver inte begränsa dina val.

Ai Eyewear

Anpassat efter dig

Konceptet hos Ai är att du ska kunna välja ut ett par bågar helt i din smak. Välj mellan tio olika modeller, tio olika bågfärger och tio glasfärger för att hitta din perfekta kombination. Gillar du att anpassa ditt utseende efter varje tillfälle kan du välja att hyra glasögon på månadsbasis.

Bågar & Glas Bågar & Glas Norrlandsgatan
Hemsida Bågar & Glas Bågar & Glas Norrlandsgatan

Unika bågar

På Bågar & Glas hittar du handplockade unika bågar från modemässorna i Milano, Paris och New York. Få hjälp av den kunniga och erfarna personalen för att hitta ett par bågar som passar din stil och dina behov, eller passa på att titta till dina ögons hälsa.

 • Kornhamnstorg 47, Gamla stan Norrlandsgatan 7, City/Norrmalm
  Bågar & Glas
  Kornhamnstorg 47, Gamla stan
  Bågar & Glas Norrlandsgatan
  Norrlandsgatan 7, City/Norrmalm
 • Hemsida
  Bågar & Glas
  08-411 11 57
  Bågar & Glas Norrlandsgatan
  08-611 83 09
 • Bågar & Glas Bågar & Glas Norrlandsgatan

City Optik

Historisk butik

City Optik är centralt beläget på Drottninggatan 80 sedan 1937 och lokalen är vackert inredd med färgglada detaljer och exklusiva materialval. Här jobbar erfarna optiker som hjälper dig att ta fram glasögon som du trivs i och till ett pris som passar din budget.

Sevärt Optik

Helhetskoncept

Sevärt Optik är ett helhetskoncept där du kan göra synundersökningar, prova ut linser, hitta bågar i din smak eller sommarens solglasögon. Här hittar du både klassiska och mer trendiga bågar – varför inte välja två par att växla mellan inför olika tillfällen?

Synsam Hötorgspassagen Synsam Norrmalmstorg Synsam Sergels Torg Synsam Nybrogatan Synsam
Synsam Hötorgspassagen Synsam Norrmalmstorg Synsam Sergels Torg Synsam Nybrogatan Synsam
Synsam Hötorgspassagen Synsam Norrmalmstorg Synsam Sergels Torg Synsam Nybrogatan Synsam

Rutinerad kedja

Synsam är en kedja med 450 butiker i hela Norden och erbjuder alla typer av tjänster inom syn och bågar. Här finns till och med möjlighet att hyra glasögon – för dig som inte kan bestämma dig eller som kanske vill byta look lite oftare.

 • Slöjdgatan 3, City/Norrmalm Hamngatan 8, City/Norrmalm Sergelarkaden 12, City/Norrmalm Nybrogatan 9, Östermalm Karlbergsvägen 10, Vasastan
  Synsam Hötorgspassagen
  Slöjdgatan 3, City/Norrmalm
  Synsam Norrmalmstorg
  Hamngatan 8, City/Norrmalm
  Synsam Sergels Torg
  Sergelarkaden 12, City/Norrmalm
  Synsam Nybrogatan
  Nybrogatan 9, Östermalm
  Synsam
  Karlbergsvägen 10, Vasastan
 • Synsam Hötorgspassagen Synsam Norrmalmstorg Synsam Sergels Torg Synsam Nybrogatan Synsam
  Synsam Hötorgspassagen
  08-20 79 26
  Synsam Norrmalmstorg
  08-30 00 67
  Synsam Sergels Torg
  08-21 20 44
  Synsam Nybrogatan
  08-679 56 60
  Synsam
  08-611 11 61
 • Synsam Hötorgspassagen Synsam Norrmalmstorg Synsam Sergels Torg Synsam Nybrogatan Synsam

Ringdahls Optik

Lång erfarenhet

Ringdahls Optik grundades redan 1946 och har sedan start specialiserat sig på kvalitetsbågar från ett flertal olika välkända och unika varumärken. Här lägger man stor vikt vid personlig service och kunskap kring hantverket för att du ska hitta rätt bågar och glas som du kan ha länge.

Direkt Optik

Prisvärt

Direkt Optik satsar på att erbjuda bågar av hög kvalitet till ett pris som inte lämnar hål i plånboken. Här arbetar erfarna optiker som hjälper dig med allt från glasstyrka till vilken bågmodell som passar dig. Botanisera bland både märkesbågar och egendesignade modeller i butiken.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;