Guiden till Stockholms bästa skönhetsbutiker

Guiden till Stockholms bästa skönhetsbutiker

Stockholm får bara fler och fler skönhetsbutiker som satsar på bra produkter för hela kroppen. Oavsett om du är ute efter ekologiskt smink, klassisk makeup, ren hudvård eller exklusiva hårvårdsprodukter så finns det gott om skönhetsalternativ – för att inte tala om en hel värld av parfymer och dofter. Svårt att hitta rätt bland alla beautykoncept? Här guidar vi dig till några av Stockholms bästa skönhetsbutiker, stora som små.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa skönhetsbutiker
  1. Lyko – Komplett skönhetskoncept
  2. Lush – Etiska produkter
  3. Kicks – Nordisk skönhetskedja
  4. Rituals – Sköna ritualer
  5. NK Beauty – Exklusivt
  6. Sephora – Fransk succé
  7. Chanel Fragrance & Beauty Boutique – Skönhet från Chanel
  8. Aesop – Naturnära
  9. L'Occitane – Naturlig hudvård från Provence
  10. Byredo – Modern lyx
  11. Åhléns – Brett utbud
  12. Cow Parfymeri – Utvalt
  13. Normal – Budgettips

Stockholms bästa skönhetsbutiker

Komplett skönhetskoncept

Lykos butiker är fyllda med hud- och hårvårdsprodukter, smink och parfymer från kända varumärken. Butikerna har även små avdelningar där man kan slinka in och fixa håret inför kvällen. På Birger Jarlsgatan finns dessutom två renodlade salonger (frisör- respektive skönhetssalong) som ingår i kedjan.

Etiska produkter

Här kan du botanisera bland färska, handgjorda skönhetsprodukter med olika dofter. Utbudet är brett, med allt från tvålar till smink, och fokus ligger på etiska produkter som inte är testade på djur. Lush är ett populärt val som även passar bra när man är ute efter en present.

Nordisk skönhetskedja

Den nordiska skönhetskedjan Kicks har ett stort utbud av smink, dofter, hudvård och hårvård från både klassiska och lite mer trendiga varumärken. Här kan du hitta det mesta, men tänk på att utbudet kan variera något mellan butikerna. Flaggskeppsbutiken i Gallerian öppnade 2018.

Sköna ritualer

I Rituals utbud samsas produkter för både kropp och hem – allt från ansiktskrämer till doftljus – och man jobbar både miljömedvetet och helt fritt från djurförsök. Här har man hämtat inspiration från öst för att sprida välmående både på insidan och på utsidan.

NK Beauty

Hemsida

Exklusivt

Hösten 2018 förvandlades NK:s skönhetsavdelning till ett exklusivt beautymecka med mängder av nischade varumärken som annars inte går att få tag på i Sverige, inte sällan ekologiska. Bortsett från dofter, smink och hudvård erbjuds även diverse skönhetsbehandlingar och konsultationer.

Sephora

Fransk succé

Minns du tiden när man fick passa på att besöka Sephora då man var utomlands? Sedan några år finns den franska kedjan på Biblioteksgatan i Stockholm och hit kommer de flesta för att shoppa hudvårdsprodukter och kosmetika från mängder av varumärken. En succé, minst sagt.

Chanel Fragrance & Beauty Boutique

Hemsida

Skönhet från Chanel

Hösten 2017 öppnades Chanels lilla, men välsorterade, beautybutik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Det är inte bara Chanels makeup och hudkrämer som fyller hyllorna här – fokus ligger även på deras lyxiga doftprodukter. Dessutom kan du sukta efter ett par solglasögon att komplettera skönhetskittet med.

Naturnära

Aesop, grundat i Australien, är butiken för dig som är ute efter det naturnära och väldesignade. Här kan du fylla på förrådet med sköna krämer och produkter för både kvinnor och män, antingen till dig själv eller som en lagom lyxig present att ge bort.

L'Occitane

Naturlig hudvård från Provence

Om du är på jakt efter naturlig hudvård är L'Occitane ett alternativ. Här hittar du ansiktsvård, kroppsvård, hårvård och dofter med hjärtat i Provence. Råvarorna till produkterna kommer från över 130 franska odlare och 10 000 plockare, från immortellefälten på Korsika till lavendelfälten i Provence. Bland hyllorna hittar du produkter för hela kroppen, från krämer till fotvård. 

Byredo

Hemsida

Modern lyx

Det hypade parfymhuset Byredo, grundat i Sverige av Ben Gorham, utgår från konst och kreativitet för att skapa lyxiga och tidlösa produkter. Varumärket erbjuder allt från parfymer och hudvårdsprodukter till accessoarer och inredningsdetaljer, men främst är det givetvis dofterna som de gjort sig berömda för.

Brett utbud

På Åhléns hittar du det mesta inom smink och skönhet, från budget till lyx – det mesta som kan finnas i badrumsskåpet. Det breda utbudet erbjuder lite av mycket och många av varumärkena har en egen monter, en del med egen personal som gärna hjälper dig hitta rätt. Varuhusen varierar i storlek, men den största beautyavdelningen finns i city.

Cow Parfymeri

Hemsida

Utvalt

Hyllade Cow Parfymeri på Norrlandsgatan startades 1999 som ett svar på det tråkiga makeup-utbudet i Sverige. Produkterna är noga utvalda utifrån kvalitet och består av allt från makeup, doft och hudvårdsprodukter till penslar och redskap.

Budgettips

Ett tips i budgetklassen är kedjan Normal som har dykt upp på allt fler ställen de senaste åren. Hit går du om du vill botanisera bland billiga produkter snarare än om du är på jakt efter något specifikt – de får nämligen ofta in ett parti av något och när det är slut, då är det slut. Men visst finns här också ett standardsortimentl. Fokus ligger på just skönhetsprodukter, men de delar hyllor med annat smått och gott som kedjan tar in.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta