Guiden till de bästa taxibolagen i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Det har länge funnits många taxibolag att välja mellan i Stockholm, men nu är de fler än någonsin. En bra taxi i Stockholm finns alltid i närheten, men det gäller att ha koll på vilka som står för bra service och som har rimliga priser. Det finns många taxibilar som försöker lura till sig kunder, exempelvis genom att härma varumärken, och sedan ta kraftiga överpriser. Vi har gått igenom de olika aktörerna och presenterar nu listan över bästa taxibolagen i Stockholm. Varesig du är ute efter en billig taxi i Stockholm, ska åka taxi till Arlanda, vill ha bäst service eller bara behöver en bil så snabbt som möjligt så hittar du bra tips i den här guiden.

 

Taxi Stockholm

Störst i Stockholm

Taxi Stockholm är Stockholms absolut största taxibolag och således också det bolag med absolut bäst tillgänglighet. Här kan du lita på att snabbt ha en bil på plats, och bilarna är dessutom aldrig över 5 år gamla. Taxi Stockholm är ett billigt alternativ, om än inte det allra billigate taxibolaget i Stockholm. Servicen och kvaliteten är hög och dessutom jobbar de hårt för miljön. Bokning via internet finns, men de har även en populär app.

 • Mellan city och Arlanda: Ca 575 kr
 • Telefonnummer: 08-15 00 00
 • App: Iphone, Android
Taxi Stockholm

Sverigetaxi

Gul bil

Sverigetaxi, tidigare Taxi 020, är Stockholms tredje största taxibolag med nästan 1000 bilar. Du känner igen bilarna direkt eftersom de alltid är gula. Sedan några år tillbaka arbetar de hårt för att förbättra sina miljöutsläpp, och i dagsläget är 80 procent av bilarna miljöbilar. Servicen är bra och tillgängligheten är hög. Bokning via internet och app finns.

 • Mellan city och Arlanda: Ca 535 kr (inom tullarna)
 • Telefonnummer: 020-20 20 20
 • App: Iphone, Android
Sverigetaxi

Topcab

För en mer personlig relation

Topcab är en av de "små" uppstickarna, bland de stora taxibolagen. Organisationen är klart mindre än de som nämns ovan, vilket också är dess styrka. Topcab satsar på en mer personlig relation till kunden. Som de själva säger "Välkommen till Stockholms 3-vligaste taxibolag!".

 • Mellan city och Arlanda: Ca 545 kr
 • Hemsida: Topcab.com
 • App: Iphone, Android
Topcab

Taxi Kurir 

Stockholms nÀst största taxibolag 

Taxi Kurir är Stockholms näst största taxibolag med strax över 1000 bilar. Om du vill ha en billig taxi i Stockholm vid dagsresor på vardagar så är Kurir det absolut bästa valet enligt vår jämförelse. Kurir förknippas i övrigt med bra service och hög tillgänglighet, med både internet- och appbokning.

 • Mellan city och Arlanda: Ca 535 kr
 • Telefonnummer: 08-30 00 00
 • App: Iphone, Android
Taxi Kurir 

Uber 

Innovativt och enkelt

Med Uber-appen beställer du snabbt en taxi utifrån din position. På kartan ser du även Uber-bilarna, samt hur lång tid det tar för den närmsta att ta sig till upphämtningsplatsen. Innan man bekräftar bokningen görs även en beräkning av priset, som ligger över de andra bolagen, men marginellt. Kontokortet registreras även så man behöver inte ens ha med sig plånboken. Smidigt, enkelt och innovativt.

Uber 

Bolt

Utmanar Uber

Bolt är en av Europas ledande transportappar och konkurrerar framförallt med Uber. Under våren 2019 lanserade de sin tjänst i Stockholm. Bolt tar 20 procent av priset som provision, som går att jämföra med Uber som tar 25 procent.

Bolt

Bzzt

Eldriven taxipod

Den eldrivna trehjulingstaxin, en svensk motsvarighet till tuktuk, är smidig när du behöver ta dig runt i innerstan. Tanken är att det ska vara lika enkelt som med en vanlig taxi och lika billigt som att åka kommunalt, dessutom helt fritt från avgaser. Bzzt beställs via appen, men tänk på att de endast kör inom en viss zon.

Bzzt