Guiden till stadsvandringar i Stockholm

Att gå på stadsvandring i Stockholm är ett bra sätt att upptäcka huvudstaden på, oavsett om du bor i Stockholm eller är på besök. Kanske vill du utforska berömda sevärdheter i city, få sightseeing eller ta del av naturen runtomkring? Stadsvandringar arrangeras året runt på alla tänkbara teman med något för alla. Nedan hittar du tips på riktigt bra stadsvandringar i Stockholm, från guidade turer till stadsvandringar med quiz och utmaningar.

VerdeVerde Travel

Stockholm, City/Norrmalm

HĂ„llbara stadsvandringar

Med VerdeVerde Travel får man uppleva allt från storslagen natur till kända sevärdheter ur ett hållbart perspektiv. Över 30 olika stadsvandringar erbjuds och man arrangerar även cykelpromenader och naturvandringar med skogsbad. Stadsvandringarna genomförs i små grupper året runt.

100 Point Challenge

Svartmangatan 18, Gamla stan

Vandrande quiz

För den som vill sätta sina kunskaper på prov är 100 Point Challenge ett bra alternativ. Här får man dela in sig i lag och upptäcka Stockholm genom att gå på ett vandrande quiz i Gamla stan. Det gäller att komma i mål först och få flest rätt, vilket kan vara klurigare än man tror.

Stadsmuseet

Ryssgården, Slussen, Södermalm

SpÀnnande berÀttelser

Spioner, stadsplanering, historia och barnböcker... Stadsmuseet arrangerar stadsvandringar på mängder av teman för alla som är intresserade av att lära sig mer om Stockholm. Stadsvandringarna sker i mindre grupper runt om i hela staden.

Food Tours Stockholm

Stockholm, City/Norrmalm

GÄ pÄ matvandring

Är du en riktig foodie? Då kan du gå på en guidad kulinarisk promenad bland restauranger, caféer och barer i Stockholm. Food Tours matvandringar arrangeras på varierande teman och bjuder på såväl smakprover som anekdoter från de olika platserna.

DjurgÄrdens Ekolyx

Kungliga Djurgården, Djurgården

Upplevelser pÄ DjurgÄrden

Du som vill upptäcka Djurgårdens vackra natur, djur och historia eller unna dig ett välgörande skogsbad, kan göra det tillsammans med Djurgårdens Ekolyx. Med jämna mellanrum arrangerar de olika naturvandringar som inkluderar ekologisk mat och fika.