Checa. Checa.

Guiden till peruanska restauranger i Stockholm

I Stockholm finns det ett ganska litet men bra utbud av peruanska restauranger. Det peruanska köket brukar räknas som ett av de mest varierade och originella i världen, där de vanligaste ingredienserna är kött, fisk, skaldjur, quinoa, ris, potatis, koriander, lime, chili och grönsaker. Du har förmodligen hört talas om ceviche, som är Perus nationalrätt. Den finns på menyn på de flesta peruanska restauranger i Stockholm som vi listar i denna guide.

Innehållsförteckning
 1. Peruanska restauranger i Stockholm
  1. Checa – Genuina smaker från Peru
  2. Canta Lola – Peruansk upplevelse
  3. Indio Kitchen – Nikkei-kök
  4. Chicha 08 – Erfarenhet och passion
  5. Kamuchas – Från grunden
  6. Maestra Vida – Budgetvänligt

Peruanska restauranger i Stockholm

Checa – Peruanska restauranger
Checa
Checa – Peruanska restauranger
Checa
Checa – Peruanska restauranger
Checa
Checa – Peruanska restauranger
Checa
Checa – Peruanska restauranger
Checa
Checa – Peruanska restauranger
Checa

Checa

Genuina smaker från Peru

På Åsögatan kan du öppna dörren till restaurangen Checa, och därmed den kulinariska dörren till Peru. Här är hela menyn inspirerad av ägarens, Valentin Checa, barndomsminnen från hemlandet – inte minst från havet och mormoderns kök. Enkla smaker blandas med komplexa och allt tillagas från grunden. Beställ in ceviche, grillad bläckfisk eller sea rice och kombinera med en pisco sour eller peruansk öl.

Canta Lola

Peruansk upplevelse

Restaurangen Canta Lola på Östermalm bjuder på klassiska peruanska och latinamerikanska smaker. På menyn kan du botanisera bland olika ceviche samt kött- och fiskrätter med spännande tillbehör och smakkombinationer. Det finns även vegetariska alternativ för den som önskar det. Unna dig gärna en peruansk dessert eller cocktail efter middagen. På tisdagar kör man ”Taco Tuesday” med passande drinkar. Bakom den mysiga krogen på Grev Turegatan står krögaren Per Nordlind tillsammans med hustrun Erika Goytizolo.

Indio Kitchen

Nikkei-kök

Indio Kitchen är inte en renodlad peruansk restaurang, utan här kombineras det peruanska köket med det japanska vilket resulterar i nikkei. Utöver en meny vars fokus ligger på ceviche och sushi, finns också roliga ölsorter och handplockade viner att utforska på någon av Indio Kitchens filialer. På båda ställen serveras lunch och middag, men i Hornstull kan man även äta brunch. Indio Kitchen tog över Bio Rios lokaler under pandemin, men behöll biosalongen som fortsatt visar ett urval av aktuella filmer såväl som gamla klassiker.

Chicha 08

Hemsida

Erfarenhet och passion

Bara ett stenkast från tvärbanan i Årstadal ligger restaurangen Chicha 08, som är en riktig favorit bland de boende i området. Här möter det peruanska köket det nordiska, då man hämtar sin inspiration till matlagningen från både Peru och Sverige. De fyra kockarna har alla sina rötter i Peru och erfarenhet från de båda köken. Om du vill äta ceviche, grillade kötträtter, traditionellt peruanskt stekt ris och peruanska desserter så är det hit du bör bege dig.

Kamuchas

Från grunden

I närheten av Hagsätras tunnelbanestation kan man njuta av genuina peruanska smaker till lunch och middag på populära Kamuchas. All mat tillagas från grunden med bra råvaror och en stor dos kärlek. Utöver restaurangen i Hagsätra har man även en food truck som parkerar runtom i Stockholm. Lunchmenyn uppdateras varje vecka och då och då lägger man in rätter från à la carte-menyn till lite lägre priser. I lunchpriset ingår soppa, sallad och kaffe.

Maestra Vida Hornstull Maestra Vida Globen
Maestra Vida Hornstull
restaurangmaestravida.se
Maestra Vida Globen
restaurangmaestravida.se
Maestra Vida Hornstull Maestra Vida Globen

Budgetvänligt

I Hornstull och vid Globen ligger Maestra Vida, som serverar genuina och hemlagade rätter från det peruanska köket. Här ödslas det inte tid på snygga uppläggningar, det är smaken på det som ligger på tallriken som står i fokus, vilket gör att restaurangen har många återkommande stammisar. Hit kan man komma för en lunch eller tidig middag, samt för avhämtning.

 • Högalidsgatan 48, Södermalm/Hornstull Burspråksvägen 4, Johanneshov
  Maestra Vida Hornstull
  Högalidsgatan 48, Södermalm/Hornstull
  Maestra Vida Globen
  Burspråksvägen 4, Johanneshov
 • Maestra Vida Hornstull
  restaurangmaestravida.se
  Maestra Vida Globen
  restaurangmaestravida.se
  073-544 01 89
 • Maestra Vida Hornstull Maestra Vida Globen

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;