Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Checa

4,3
3 betyg
Redigera Checa

Hos peruanska Checa i Skanstull kan man bland annat äta ceviche och dricka pisco sours och peruansk öl. Recepten har utvecklats över generationer och är inspirerade av egna erfarenheter, resor, människor och natur.

Med svarta böjstolar, avskalade bord och barlagt tegel bjuder Checa in till middag, men också till socialt barhäng. Och den som har fastnat för latinamerikansk – eller närmare bestämt peruansk – kokkonst har kommit helt rätt. Bakom restaurangen står Valentin Checa som tidigare jobbade inom finans, men som bestämde sig för att sadla om och ställa sig i köket. Tanken är att påverka människor på ett positivt sätt genom maten, som är inspirerad av egna erfarenheter och barndomsminnen, inte minst från havet och mormoderns kök i Peru.

På middagsmenyn hittas klassiker som ceviche och andra rätter med mycket fisk, skaldjur, ris, chili och koriander. Under kvällen kan man även möta upp vännerna och lyssna på musik och kombinera maten med drinkar såsom cava eller pisco sours från den avskalade träbaren. Ett hett tips till den som suktar efter den där varma, latinamerikanska atmosfären.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
16 mar 2019

Vi tog en ceviche och en risrätt med omelett och skaldjur. Det var bra service, prisvärt och god mat. Om du är i närheten gå hit 😍.

Listad i: Favorit middag
19 apr 2018

Helt magiskt! Ni måste testa; Yucca - Fried Cassava den var så god. Sedan deras pisco sours đŸ‘ŒđŸŒ

19 apr 2018

Magisk mat. Beställde även in en alkoholfri piscosour som var fantastiskt!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.