Checa

4,8
4 betyg
Redigera Checa

På peruanska Checa på Södermalm kan man bland annat äta ceviche och dricka pisco sours eller peruansk öl. Recepten har utvecklats över generationer och är inspirerade av egna erfarenheter, resor, människor och natur.

Den som har fastnat för latinamerikansk, eller närmare bestämt peruansk, kokkonst har kommit helt rätt. Bakom restaurangen står Valentin Checa, vars tanke är att påverka människor på ett positivt sätt genom hälsosam och fräsch peruansk mat. Menyn är inspirerad av hans egna erfarenheter och barndomsminnen, inte minst från havet och mormoderns kök i Peru.

På middagsmenyn hittas genuin peruansk mat i form av klassiker som ceviche och andra rätter med mycket fisk, skaldjur, ris, chili och koriander. Valentin vill kombinera både enkla och komplexa smaker i maten, som tillagas från grunden. 

Lokalen är ljus och avskalad med kakelväggar och trämöbler, med färgklickar som speglar den färgglada maten, och de stora fönstren mot Åsögatan ger en ljus lokal. Här råder en avslappnad atmosfär som bjuder in till att möta upp vännerna och lyssna på musik, prata om dagen och kombinera maten med dryck, såsom cava eller pisco sours i baren. Ett hett tips till den som suktar efter den där varma, latinamerikanska atmosfären.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 mar 2019 · Uppdaterad

2023
Asså favorit i repris ❤️😍.
Grym ceviche och bläckfisk. God mat, bra service och mysig lokal. Helt klart värt ett besök 🥳🎉

2019
Vi tog en ceviche och en risrätt med omelett och skaldjur. Det var bra service, prisvärt och god mat. Om du är... Visa hela »

Listad i: Favorit middag
19 apr 2018

Helt magiskt! Ni måste testa; Yucca - Fried Cassava den var så god. Sedan deras pisco sours 👌🏼

19 apr 2018

Magisk mat. Beställde även in en alkoholfri piscosour som var fantastiskt!

27 apr 2023