På peruanska Checa på Södermalm kan man bland annat äta ceviche och dricka pisco sours eller peruansk öl. Recepten har utvecklats över generationer och är inspirerade av egna erfarenheter, resor, människor och natur.
Den som har fastnat för latinamerikansk, eller närmare bestämt peruansk, kokkonst har kommit helt rätt. Bakom restaurangen står Valentin Checa, vars tanke är att påverka människor på ett positivt sätt genom hälsosam och fräsch peruansk mat. Menyn är inspirerad av hans egna erfarenheter och barndomsminnen, inte minst från havet och mormoderns kök i Peru.
På middagsmenyn hittas genuin peruansk mat i form av klassiker som ceviche och andra rätter med mycket fisk, skaldjur, ris, chili och koriander. Valentin vill kombinera både enkla och komplexa smaker i maten, som tillagas från grunden.
Lokalen är ljus och avskalad med kakelväggar och trämöbler, med färgklickar som speglar den färgglada maten, och de stora fönstren mot Åsögatan ger en ljus lokal. Här råder en avslappnad atmosfär som bjuder in till att möta upp vännerna och lyssna på musik, prata om dagen och kombinera maten med dryck, såsom cava eller pisco sours i baren. Ett hett tips till den som suktar efter den där varma, latinamerikanska atmosfären.