Guiden till restauranger med matkassar i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Att beställa matkassar från restauranger, för att kunna njuta av lite lyxigare mat hemma, blev allt mer populärt när coronakrisen var som värst. Flera krogar började då med helgkassar och matkassar, där du fick med dig en lyxig meny som du ofta bara behövde värma upp, eller enkelt komplettera själv. I takt med att gästerna återigen börjat leta sig ut på krogen har många nu slutat med matkasse, medan några fortfaranade har tjänsten kvar. Var därför uppmärksam på att informationen i denna guide snabbt kan ändras, så vi rekommenderar att du kikar på respektive restaurangs hemsida för säkerhets skull.

Artipelag

Artipelagstigen 1, Skärgården/Värmdö

Helgkasse och fikapÄse

Från konsthallen Artipelag kan du beställa en trerätters helgkasse samt olika röror att ha som tillbehör. Det finns även en fikapåse och dessert för två personer att festa loss på. Dessutom går det bra att beställa surdegsbröd från Artipelags bageri. Utbudet beställs under veckan och hämtas upp på fredagar och lördagar utanför huvudentrén.

Aubergine

Linnégatan 38, Östermalm

Tre rÀtter take away

Helgkassen från den populära kvarterskrogen Aubergine består av tre rätter som bara behöver värmas på eller stekas lite lätt. Här ingår toast skagen på kavring, gödkalvsentrecote samt blåbärskaka till dessert. Ring och beställ senast klockan 12 samma dag.

Rot

Renstiernas gata 20, Södermalm

Eko-kassen

Varje vecka lanserar Rot en ny middagskasse som är gjord på miljövänliga råvaror. Kassen består av en huvudrätt för två personer som kommer med tillhörande vintips och möjligheten att lägga till veckans dessert för en extra festlig kväll.

Portal Restaurant

Sankt Eriksplan 1, Vasastan

Helgkasse – lite dĂ„ och dĂ„

När coronakrisen var som värst erbjöd Portal flera olika helgkassar. Nu har man gått över till att erbjuda det lite då och då, så håll utkik på deras hemsida för aktuell information. När helgkassen finns är den packad med lyxigt innehåll för en trerättersmiddag. Helgkassen förbeställs senast på torsdagar, för upphämtning fredag eller lördag.

Folkparken

Sveavägen 53, Vasastan

TrerÀttersmeny

Varje vecka hittar du en helgkasse att beställa på Folkparken. Du bokar kassen under veckan, plockar upp den på fredagen och njuter av en lyxig trerättersmeny hemma. Ett enkelt och prisvärt sätt att sätta flärd på helgen.