Guiden till trafikskolor i Stockholm

Guiden till trafikskolor i Stockholm

Det där efterlängtade körkortet är något som många drömmer om. Vägen dit kan kännas lång med körlektioner, risketta, risktvåa, teoriprov och sedan den där slutliga uppkörningen. Det finns flera trafikskolor i Stockholm där du kan få hjälp att ta körkort, från start till mål. Även om du kanske aldrig suttit bakom en ratt, eller har god körvana, så finns det en trafikskola som passar för just dig. För att du lättare ska hitta rätt i djungeln av körskolor i Stockholm, har vi satt ihop en guide nedan till några av de trafikskolor som finns och som hjälper dig att ta körkort. Övningskör, plugga in all teori och lycka till med teoriprovet och uppkörningen!

Innehållsförteckning
 1. Trafikskolor i Stockholm
  1. Södermalms Trafikskola – Lång erfarenhet
  2. Jarla Trafikskola – Grundades 1975
  3. Ekmans Bilskola – Nästan ett sekel av körlektioner
  4. Dalens Trafikskola – Kör i Enskede
  5. Globens Trafikskola – Automatare eller manuell växel
  6. Nockeby Trafikskola – Individanpassat
  7. My Driving Academy – Nytänkande körskola
  8. Dahlbergs Bilskola – Väletablerad
  9. Ringens Bilskola – Kör i en simulator
  10. Östermalms Trafikskola – Bekvämt och tryggt
  11. Eriksdals Trafikskola – Kunden i fokus

Trafikskolor i Stockholm

Södermalms Trafikskola

Lång erfarenhet

Södermalms Trafikskola har varit verksam sedan 1949 och har alltså lång erfarenhet av att lära ut hur man kör bil. Här kan du genomgå alla steg som krävs för att kunna ta det efterlängtade körkortet – från lektioner och intensivkurser, till halkbana och handledarkurser. De erbjuder även körlektioner med automatväxel.

Jarla Trafikskola

Grundades 1975

På Jarla Trafikskola kan du lära dig köra personbil, moped, motorcykel samt utbilda dig i eco driving. Alla utbildningar anpassas efter ditt tempo, oavsett om du väljer intensivkurs eller klassiska körlektioner.

Ekmans Bilskola

Nästan ett sekel av körlektioner

Redan 1925 grundades Ekmans Bilskola av två bröder med samma efternamn. Här utbildar man förare i både automatväxel och manuell växel, i grupp eller individuellt. Man tillämpar eco driving, vilket innebär att alla elever lär sig att köra på ett miljövänligt och ekonomiskt sätt.

Dalens Trafikskola

Kör i Enskede

Några stationer söder om Södermalm ligger Dalens Trafikskola där du utbildas till att bli en trygg förare i trafiken. Här kan du gå intensivutbildningar med körlektioner och körkortsteori, eller bara ta traditionella körlektioner och utbildningspaket.

Globens Trafikskola

Automatare eller manuell växel

Bara ett stenkast från Södermalm ligger Globens Trafikskola, där du får hjälp att ta körkort, med automatare eller manuell växel, från början till slut. Välj ett paket som passar dig, eller kom fram till ett individuellt upplägg tillsammans med de erfarna trafiklärarna.

Nockeby Trafikskola

Individanpassat

Nockeby Trafikskola i Bromma erbjuder individuellt anpassade utbildningar, handledarkurser, riskutbildningar och teorilektioner. Här kan du ta körkort för både automatare och manuell växel, beroende på vad som passar just dig. Börja med en testlektion för att se vad du behöver.

My Driving Academy

Nytänkande körskola

My Driving Academy är en modern trafikskola som erbjuder lektioner under både dag- och kvällstid, samt helger för samma pris. De kan både hämta och lämna dig där du bor och all teoriundervisning sker genom deras app. Övningskör du privat får du med dig övningar hem så att du håller kunskapen igång mellan lektionerna.

Dahlbergs Bilskola

Väletablerad

Sedan 1928 har Dahlbergs Bilskola utbildat förare i Stockholm. Här lär du dig trafikens regler från grunden samtidigt som du utbildas till en trygg och självsäker bilförare. Ta en intensivkurs under ett par veckor, eller bygg upp din egen läroplan.

Ringens Bilskola

Kör i en simulator

Ringens Trafikskola har funnits i över 20 år och har hjälpt över tusen personer att ta körkort i Stockholm. Här får du hjälp med alla delar av körkortet och du kan dessutom övningsköra i en simulator, vilket blir ett billigare och mer miljövänligt alternativ till vanliga körlektioner.

Östermalms Trafikskola

Bekvämt och tryggt

På Östermalms Trafikskola har du möjlighet att övningsköra centralt i Stockholm i din egen takt. Välj att antingen övningsköra intensivt i några veckor, eller ta det lite lugnare och kör privat mellan körlektionerna. Här får du hjälp att hitta ett upplägg som passar dig, oavsett tidigare erfarenhetsnivå.

Eriksdals Trafikskola

Kunden i fokus

Eriksdals Trafikskola är en omtyckt trafikskola i Stockholm med lång erfarenhet. Här lär man på ett pedagogiskt sätt eleverna att köra bil lugnt och säkert, och du har själv möjlighet att till viss del styra över din körkortsutbildning. Välj om du vill ha körlektioner med eller utan teori.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;