Guiden till Stockholms bästa tatueringsstudios

Guiden till Stockholms bästa tatueringsstudios

Tatueringar är idag en självklarhet snarare än en ett undantag på Stockholms gator. Bläck kan skådas på var och varannan stockholmare och tatueringssalonger dyker upp i var och vartannat hörn. Tatueringens moderna stämpel har inte bara lockat helt nya kundkretsar, som bankmannen, hipstern och Södermorsan - den har även attraherat en helt ny generation av tatuerare till yrket. Idag har många tatuerare en utbildning i konst eller grafisk design vilket öppnar upp för helt nya möjligheter och trender. Här guidar vi till några av Stockholms bästa tatueringsstudios där du kan räkna med att få tatueringen du alltid drömt om.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa tatuerare
  1. Stockholm Classic Tattoo – Klassisk studio
  2. Nothing – Populär duo
  3. Catapult Tattoo – Har tatuerat Slash
  4. King Carlos Tattoo – Designen som fått pryda vodkaflaska
  5. StaDemonia Tattoo – Inriktade på queer kultur
  6. East Street Tattoo – Gästas av konstnärer från hela världen
  7. Imperial Tattoo – Rutinerat gäng mitt i Birkastan
  8. Kollektivet Hvitan – Skicklig Södersalong
  9. Bläck – Unik stil
  10. Art Arrow Tattoo Stockholm – Proffs på realism och frihand
  11. Narval Studio – Vegansk studio
  12. Hilma Stockholm – Drop-in i restaurangen
  13. Human Canvas Tattoo Parlour – Studion för queers, kvinnor och allierade
  14. Sanctum Tattoo – Brett utbud av stilar
  15. Huckleberry Tattoo – Den vänliga studion
  16. Ritus Tattoo – Olika stilar
  17. Deepwood Tattoo – Kreativ studio

Stockholms bästa tatuerare

Här är de bästa ställena för att göra en tatuering i Stockholm

Stockholm Classic Tattoo

Klassisk studio

Det hörs på namnet, men det tåls att påpekas ändå – det här är en riktigt klassisk tatueringsstudio, där de som tatuerar (oftast) gör det i klassisk stil. Bland tatuerarna hittar du bland andra Emilia Westerström, Max Stålhammar och Sebastian Murphy. Studion ligger på Södermannagatan, alldeles i närheten av Lilla Blecktornsparken.

Nothing

Populär duo

Bakom en liten, anonym dörr på Upplandsgatan märker Jack Ankersen och William Fjellman (mer känd som Pastilliam) folk för livet. De tatuerar i vitt skilda stilar, men båda är oerhört populära bland både stockholmare och folk som åker land och rike för att gadda sig här.

Catapult Tattoo

Hemsida

Har tatuerat Slash

Här tatuerade sig rockikonen Slash under sitt senaste Stockholmsbesök, och både Fabbe och Emilia var med i TV6:s satsning "Master Ink" som sändes under 2012. Hos Catapult Tattoo kan du få en tatuering i alla stilar, men studion experimenterar mycket i vattenfärgsmotiv och gör snygga porträtt.

King Carlos Tattoo

Designen som fått pryda vodkaflaska

Nära Sankt Eriksbron hittar du studion som roddas av Calle och Leigh, där Leigh specialiserar sig på realism och Calle japanskt. Studion är privat och tar endast emot bokningar via email.

StaDemonia Tattoo

Inriktade på queer kultur

På StaDemonia Tattoo skapar Sara och Soledad en frizon och ett kulturellt space för queera. Det gör de förutom i sin egen tatueringsstudio på Slipgatan även genom olika queera kulturevenemang, som Queer Art Fest och Queer Tattoo Expo där de kombinerar tatuering, musik, performance, poesi och konst.

East Street Tattoo

Gästas av konstnärer från hela världen

East Street Tattoo är en custom-studio som under åren haft några av Sveriges bästa tatuerare i sina lokaler. Studion har för vana att bjuda in konstnärer från hela världen på gästspel, vilket gör att du har chansen att få en gaddning från en utländsk förmåga utan att behöva åka någonstans.

Imperial Tattoo

Hemsida

Rutinerat gäng mitt i Birkastan

På Birkagatan hittar du Imperial Tattoo som öppnade 2011. Är du ute efter ett speciellt motiv specialiserar de sig inom stilarna old school, japanskt och black and grey; stilar som de ger sin egen personliga touch. Räkna med ett rutinerat och erfaret gäng tatuerare.

Kollektivet Hvitan

Skicklig Södersalong

På Södersalongen Kollektivet Hvitan jobbar tatueraren Olle Alm som tidigare var verksam på East Street Tattoo i Skanstull, och Jonatan Palm som gick som lärling hos Amigo Ink. Olle jobbar med många stilar, men fokus ligger främst på traditionella typer av tatueringar, medan Jonatan är särskilt inriktad på tunna linjer.

Bläck

Unik stil

På Gärdet hittar du Bläck, där bland andra Susan Nygren (känd som Mrsuz på Instagram) jobbar. Det är också hon som driver studion, vilket hon gjort sedan 2011. Många anlitar henne för hennes speciella stil som präglar allt från porträtt till djur och natur.

Art Arrow Tattoo Stockholm

Proffs på realism och frihand

Sasa Tkalcevic, som driver studion på Sigtunagatan, är en erfaren tatuerare som framförallt är expert inom realism och frihand. Vid sidan om att tatuera har han även en stor passion för att måla, vilket tavlorna som pryder väggarna är ett bevis på.

Narval Studio

Vegansk studio

Tatuerarna på Narval i Sandsborg jobbar bara med veganskt bläck. Stilarna varierar från tatuerare till tatuerare, med allt från enkla linjer till större pieces. Bland tatuerarna som jobbar här hittar man bland andra populära Dorotea Easter och Junora Ink, som de heter på Instagram, och vill du hellre göra en stick and poke finns det möjlighet till det också på Narval.

Hilma Stockholm – Tatueringsstudios
Hilma Stockholm
Hilma Stockholm – Tatueringsstudios
Hilma Stockholm
Hilma Stockholm – Tatueringsstudios
Hilma Stockholm
Hilma Stockholm – Tatueringsstudios
Hilma Stockholm
Hilma Stockholm – Tatueringsstudios
Hilma Stockholm
Hilma Stockholm – Tatueringsstudios
Hilma Stockholm
Hilma Stockholm – Tatueringsstudios
Hilma Stockholm
Hilma Stockholm – Tatueringsstudios
Hilma Stockholm

Hilma Stockholm

Drop-in i restaurangen

Denna tatueringstudio är populär inte minst hos spontana festfirare som vill föreviga kvällen. Hilma är nämligen mest känt som restaurang och bar, men här kan du även tatuera dig. Kombinera gaddningen med en smarrig middag och helkvällen är ett faktum. Kom dock ihåg att du måste DM:a för bokning.

Human Canvas Tattoo Parlour

Studion för queers, kvinnor och allierade

Ninnileo tatuerar på Skeppsbron i Gamla stan. Särskilt känd är tatueraren för sina knivskarpa, tunna linjer som blir till allt från fjärilar till abstrakta ansikten. Här görs även rekonstruktion av bröstvårtor utan kostnad. Studion grundades 2020 för att erbjuda en plats dit du kan komma och tatuera dig utan risken att utsättas för sexism, transfobi, felköningar, förlegad gubbhumor, rasism eller machokultur, skriver Ninnileo själv på sin hemsida.

Sanctum Tattoo

Brett utbud av stilar

Sanctum är en klassisk street shop som tar både drop-in och bokade tider. Studion ägs och drivs av Iain Mullen och Joel Soos, och tatuerar gör även Eric Olsson, Alex Widell, Tatiana Sandberg, Skuggan, och gästtatuerare. Tack vare sina många tatuerare och gäster kan de erbjuda ett brett utbud av stilar, som traditional, oriental, black and gray och fineline. Sedan några år tillbaka jobbar också Lady Fade här, som erbjuder tatueringsborttagning med laser. Språken blandas friskt i studion, men du kommer främst höra svenska, engelska och skotsk engelska. 

Huckleberry Tattoo

Hemsida

Den vänliga studion

Huckleberry själva beskriver sig som en vänlig studio, med värdegrunden att alla är lika värda och med en nolltolerans mot rasism, sexism och homofobi. Här jobbar halvdussinet tatuerare som alla har sin egen unika stil. Huckleberry är i grunden en street shop, men välkomnar också bokningar.

Ritus Tattoo

Olika stilar

På Ritus i Gröndal är det ett erfaret gäng som gaddar folk på löpande band. Här tatuerar bland annat en stockholmsfavorit, Kim Ottogea, som ofta gör detaljerade, sagolika motiv. Men den samlade kunskapen på studion ger ett brett utbud stilar, från färgglada motiv till porträtt i black and gray, inte sällan lite mörkare motiv.

Deepwood Tattoo

Kreativ studio

För den som är ute efter något annat än de klassiska tatueringsstilarna finns Deepwood Tattoo i Björkhagen, bara några minuter utanför Södermalm. Här jobbar man med nytänkande och kreativa motiv och alla tatuerare har sin egen unika stil. Boka via mail eller via respektive tatuerares Instagram-konto.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;