Här hittar du churros i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Finns det något godare än friterade ljumma churros, rullade i socker eller kanel? Detta ljuvliga spanska bakverk är en favorit bland många svenskar, särskilt under sommarmånaderna. Som tur är finns det gott om ställen i Stockholm där du kan köpa churros året om när sötsuget faller på. Oavsett om du föredrar den traditionella varianten, eller om du gillar den mer lyxiga sorten med churros doppade i choklad, så kommer du här att hitta det som faller dig bäst i smaken. Här är ställena där du kan köpa churros i Stockholm.

Boqueria

Jakobsbergsgatan 17, Norrmalm/City

Churros till dessert

Den här livade mötesplatsen inne i Mood-gallerian har länge varit populär både för sina moderna spanska tapas och för sitt trevliga barhäng. I restaurangen kan du avnjuta en tallrik med färska churros, som du hittar på dessertmenyn. Till dina churros får du choklad- och vaniljglass.

The Border

2 adresser

Hemmagjorda churros

På Rutger Fuchsgatan, bara ett stenkast från Ringen i Skanstull, hittar du The Border. Här serveras du färska hemmagjorda churros, doppade i både socker och kanel. Du kan välja tillbehör, så som chokladkräm, för att göra upplevelsen lite lyxigare.

Churro House

Tegnérgatan 18, City/Vasastan

Churros-mecka

På Stockholms första riktiga "churreria" hittar du de spanska friterade sötsakerna churros. Här serveras de med olika sorters dip och tillbehör. Churro House är ett riktigt mecka för den som älskar churros, men även den som inte har testat det tidigare kommer förmodligen att komma tillbaka hit igen.

El Cielo

Fleminggatan 22A, Kungsholmen

Goda tillbehör

När suget efter churros faller på, bör du bege dig till Fleminggatan för att stilla begäret. På den latinamerikanska restaurangen El Cielo hittar du churros, serverade med chokladsås och krämig kolasås (dulce de leche), på dessertmenyn.

Jafaris Donuts

Drottninggatan 13, Norrmalm/City

Nyfriterade churros

På Drottninggatan, mitt i centrala Stockholm, ligger denna populära kiosk där du bland annat kan köpa nyfriterade spanska churros med olika tillbehör efter tycke och smak. Här hittar du även gott om andra godsaker att förtära så som färska donuts, kanderade äpplen, glass och brända mandlar.