Här hittar du churros i Stockholm

Här hittar du churros i Stockholm

Finns det något godare än friterade ljumma churros, rullade i socker eller kanel? Detta ljuvliga spanska bakverk är en favorit bland många svenskar, särskilt under sommarmånaderna. Som tur är finns det gott om ställen i Stockholm där du kan köpa churros året om när sötsuget faller på. Oavsett om du föredrar den traditionella varianten, eller om du gillar den mer lyxiga sorten med churros doppade i choklad, så kommer du här att hitta det som faller dig bäst i smaken. Här är ställena där du kan köpa churros i Stockholm.

Innehållsförteckning
  1. Stockholms bästa churros
    1. The Border – Hemmagjorda churros
    2. El Cielo – Goda tillbehör
    3. Jafaris Donuts – Nyfriterade churros

Stockholms bästa churros

The Border

Hemsida

Hemmagjorda churros

På Rutger Fuchsgatan, bara ett stenkast från Ringen i Skanstull, hittar du The Border. Här serveras du färska hemmagjorda churros, doppade i både socker och kanel. Du kan välja tillbehör, så som chokladkräm, för att göra upplevelsen lite lyxigare.

El Cielo

Hemsida

Goda tillbehör

När suget efter churros faller på, bör du bege dig till Fleminggatan för att stilla begäret. På den latinamerikanska restaurangen El Cielo hittar du churros, serverade med chokladsås och krämig kolasås (dulce de leche), på dessertmenyn.

Jafaris Donuts

Hemsida

Nyfriterade churros

På Drottninggatan, mitt i centrala Stockholm, ligger denna populära kiosk där du bland annat kan köpa nyfriterade spanska churros med olika tillbehör efter tycke och smak. Här hittar du även gott om andra godsaker att förtära så som färska donuts, kanderade äpplen, glass och brända mandlar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;