Här kan du rida i Stockholm

Här kan du rida i Stockholm

Om du känner för att ge dig ut i naturen för en stund så är ridning en mysig aktivitet att ägna sig åt en ledig dag. Stockholm må vara en storstad, men det finns flertalet stall som erbjuder turridningar både nära city och lite utanför stan. Oavsett om du är en riktig hästnörd med mycket erfarenhet, eller är en nybörjare som aldrig suttit på hästryggen förr, så finns det ritter som passar din nivå. För att du lättare ska hitta en turridning som passar dig så har vi gjort en guide över ställen i Stockholm där du kan rida.

Innehållsförteckning
 1. Rida i Stockholm
  1. Häståkeriet – Upplev Stockholm från hästryggen
  2. Örnäs islandshästar – Ut i naturen
  3. Fors Gård – Historiska miljöer
  4. Stora Skuggans 4H-gård – Citynära naturupplevelse
  5. Sofies Islandshästar – Ridtur i naturreservat
  6. Helens turridning – Skräddarsydda ritter

Rida i Stockholm

Häståkeriet

Upplev Stockholm från hästryggen

Under en turridning med Häståkeriet tar hästryggen dig till vackra platser på Djurgården, Rosendal eller varför inte en tidig ritt i gryningen på Stockholms sovande gator? Det finns ritter både för vana ryttare och de som sitter på hästryggen för allra första gången.

Örnäs islandshästar

Hemsida

Ut i naturen

Örnäs Islandshästar ligger bland gröna vackra naturområden i Kungsängen tre mil norr om stan. Gården är öppen för alla oavsett erfarenhet, och erbjuder både ridskolor, ridläger och dagsturer på hästryggen. Turridningarna tar dig ut i naturen med stopp för kaffe och hembakat fikabröd.

Fors Gård

Hemsida

Historiska miljöer

Fors Gård ligger bland vackra grönområden i Södertörn utanför Haninge med vikingagravar, runstenar och historiska byggnader. Här kan du välja bland uteritter i flera olika längder och med till exempel fikastund eller grillning på vägen.

Stora Skuggans 4H-gård

Hemsida

Citynära naturupplevelse

Stora Skuggans 4H-gård ligger ett stenkast från stan med närhet till Universitetets tunnelbanestation. Här går ritterna med trygga islandshästar bland de vackra skogsomgivningarna på Norra Djurgården. Man rider i små grupper om 4–6 personer och får en ordentlig genomgång innan ridturen sätter igång. Du behöver kunna rida hästen i terräng för att vara med på turridning och man tar inte emot nybörjare.

Sofies Islandshästar

Hemsida

Ridtur i naturreservat

Hos Sofies Islandshästar kan även de med minst hästerfarenhet ge sig ut på en ridtur i de gröna omgivningarna i Häringe naturreservat. Under de längre ritterna stannar gruppen för en fikastund vid vattnet i reservatet. Här får du en grundlig genomgång innan turen börjar och får även hjälpa till att sätta på hästens utrustning.

Helens turridning

Hemsida

Skräddarsydda ritter

I Vallentuna, norr om Stockholm, anordnar Helens turridning uteritter för nybörjare såväl som erfarna ryttare. Turerna leds av mycket erfarna och kunniga instruktörer, och kan bokas à 1, 1,5 eller 2 timmar. Vid bokningen kan du framföra specifika önskemål för turen, och även förbeställa upphämtning vid station Ekskogen, dit du kan åka via Roslagsbanan från Stockholm Östra/Tekniska Högskolan.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta