Kryssningar från Stockholm - här hittar du den kompletta guiden

Eftersom Stockholm ligger så vackert beläget nära vatten och natur är det härligt att bege sig ut till havs. Kom iväg ifrån storstadens puls och boka in en skön weekend- eller dagskryssning. För vem vill inte sitta i eftermiddagssolen, känna havsbrisen mot ansiktet och höra vågorna slå samtidigt som man njuter utav god mat och underhållning ombord. Vi har skapat denna guide för att du enkelt ska kunna avgöra vilken kryssning ifrån Stockholm som passar dig bäst.

Se även:
- Skärgårdsrestauranger: Guiden över skärgårdens restauranger
- Sjökrogar: Sjökrogar i Stockholm

Vår lista över de bästa kryssningarna ifrån Stockholm:

Eckerö Linjen: Dagskryssning med fokus på mat och underhållning
En kryssning med Eckerö Linjen är en trevlig heldagsaktivitet. Båten går till Åland och självklart går det också bra att stanna på något hotell här och åka tilllbaka en annan dag. På kryssningen står mat och underhållning i centrum men det finns även möjlighet att ta del utav det stora taxfreesortiment som säljs ombord. Anslutningsbussar avgår från city och ett par förorter och tar er till fartyget M/S Eckerö som avgår från Grisslehamn i Roslagen. Dagskryssningen tar totalt ca 10 timmar.
Pris: Per person tur och retur inkl. buss vid webb-bokning ca 40-70 kr, barn under 12 år gratis
Mer information:
www.eckerolinjen.se


Eckerö Linjen

Tallink Silja Line: Weekend- eller dagskryssning
Boka en weekendupplevelse till en rad olika spännande resmål eller satsa på en dagsutflykt till Åland. Välj mellan en avkopplande helg med möjlighet att utforska en ny stad eller en vild partykväll ombord Galaxy - "Östersjöns bästa nöjeskvarter". Oavsett vad man väljer tar gästerna del utav god mat och dryck, underhållning och ett brett taxfreesortiment.
Pris: Skärgårdskryssning från 20 kr och uppåt
Mer information: www.tallinksilja.se

Viking Line: För hela familjen
Viking Line erbjuder allt ifrån en dagsvisit till längre getaways med prisvärda erbjudanden och stort urval av destinationer, som till exempel roliga familjeaktiviteter i Mumindalen utanför Åbo eller en kulturell resa till St. Petersburg. Stämningen ombord är livfull och inbjuder till fest och dans. Naturligtvis finns det stort utbud av mat och dryck, samt shopping och spa-avkoppling.
Pris: Dagskryssning från 100 kr och uppåt

Mer information: www.vikingline.se

Birka Cruises: Underhållning och spa
Ta en paus ifrån vardagen ombord på någon av Birka Cruises färjor. Underhållning står i centrum med artister, DJ:s, shower och vibrerande dansgolv. Men om lugnet är det man söker finns även detta i form av pool och spa. Ett stort urval av restauranger och barer erbjuder något för nästan alla hungriga gäster.
Pris: Dagskryssning från 100 kr och uppåt

Mer information:
www.birka.se

Strömma Kanalbolaget: Kulturell kryssning
Upplev sommaren i skärgården ombord på den klassiska färjan M/S Waxholm III. Bli bekant med några av Stockholms skärgårds mest välkända öar - Hemsö och Bullerö genom verken av August Strindberg och Bruno Liljefors, eller ta ett dopp i det blå på Sandhamn. Njut samtidigt av en skärgårdslyxig lunch och middag. Resan tar totalt ca 11 timmar.
Pris: Paketpris skärgårdskryssning med två-rätters: ca 1 400 kr, skärgårdskryssning med husmanskost: ca 1 200 kr. Barn under 5 år ca 300 kr, barn mellan 6-11 år ca 600 kr

Mer information: www.stromma.se

Andra guider du kanske är intresserad av
- Skärgårdsrestauranger: Guiden över skärgårdens restauranger
- Sjökrogar: Sjökrogar i Stockholm
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- Sommarlov: Sommarlov i Stockholm

Om guiden till kryssningar från Stockholm
Guiden till Stockholms bästa kryssningar uppdateras löpande. Har du tips på kryssningar i Stockholm, eller bästa skärgårdskryssning, feedback på guiden, undrar något eller vad som helst egentligen, skriv i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se

Relaterade artiklar: