Kryssningar från Stockholm – här hittar du den kompletta guiden

Kryssningar från Stockholm – här hittar du den kompletta guiden

Eftersom Stockholm ligger så vackert nära vatten och natur är det härligt att bege sig ut till havs med en kryssning. Kom iväg från storstadspulsen och boka in en skön weekend- eller dagskryssning. För vem vill inte sitta i eftermiddagssolen, känna havsbrisen mot ansiktet och höra vågorna slå samtidigt som man njuter av god mat och underhållning ombord. Vi har skapat denna guide för att du enkelt ska kunna avgöra vilken kryssning från Stockholm som passar dig bäst.

Eckerö Linjen

Dagskryssning med fokus på mat och underhållning

En kryssning med Eckerö Linjen är en trevlig heldagsaktivitet. Båten går till Åland och självklart går det också bra att stanna på något hotell här och åka tilllbaka en annan dag. På kryssningen står mat och underhållning i centrum men det finns även möjlighet att ta del utav det stora taxfreesortiment som säljs ombord. Anslutningsbussar avgår från city och ett par förorter och tar er till fartyget M/S Eckerö som avgår från Grisslehamn i Roslagen. Dagskryssningen tar totalt ca 10 timmar.

Tallink Silja Line

Weekend- eller dagskryssning

Boka en weekendupplevelse till en rad olika spännande resmål eller satsa på en dagsutflykt till Åland. Välj mellan en avkopplande helg med möjlighet att utforska en ny stad eller en vild partykväll ombord Galaxy - "Östersjöns bästa nöjeskvarter". Oavsett vad man väljer tar gästerna del utav god mat och dryck, underhållning och ett brett taxfreesortiment.

Viking Line

För hela familjen

Viking Line erbjuder allt ifrån en dagsvisit till längre getaways med prisvärda erbjudanden och ett stort urval av destinationer, som till exempel roliga familjeaktiviteter i Mumindalen utanför Åbo eller en kulturell resa till St. Petersburg. Stämningen ombord är livfull och inbjuder till fest och dans. Naturligtvis finns det ett stort utbud av mat och dryck, samt shopping och spa-avkoppling.

Strömma Kanalbolaget

Kulturell kryssning

Upplev sommaren i skärgården ombord på den klassiska färjan M/S Waxholm III. Bli bekant med några av Stockholms skärgårds mest välkända öar - Hemsö och Bullerö genom verken av August Strindberg och Bruno Liljefors, eller ta ett dopp i det blå på Sandhamn. Njut samtidigt av en skärgårdslyxig lunch och middag. Resan tar totalt ca 11 timmar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?