Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Asplund

4,7
3 betyg
Redigera Asplund

På Sibyllegatan intill Östermalmstorg ligger Asplund, en välkänd inredningsaffär som har satt skandinavisk design på kartan med handplockade möbler och det egna möbelmärket ASPLUND Collections hemvist. Här kan man köpa presenter eller få hjälp med att designa ett helt hem.

Idén till Asplund föddes i början av 1990-talet när de två bröderna Michael och Thomas Asplund gick ihop för att starta ett galleri som skulle lyfta fram möbler som konstobjekt. Michael, med sin bakgrund inom konstvärlden och Thomas med erfarenhet av bankväsendet, fick snabbt uppmärksamhet för sitt banbrytande sätt att se på design. I mitten på 90-talet blev Sandra Adrian Asplund kreativ ledare för Asplund och varumärket är idag känt över stora delar av världen.

Sedan dess har Asplund genom sitt eget märke ASPLUND Collection skapat tidlösa, svenska möbelklassiker och samarbetat med några av Sveriges största formgivare. Broberg & Ridderstråle, Jonas Bohlin, och Thomas Sandell är bara några av namnen som står bakom möbler och produkter ur Asplunds egna kollektioner. Produktnamn som "Tati", "Mini Flag" och "Snö" har blivit synonyma med skandinavisk design.

Utöver den egna linjen är de även återförsäljare av nordiska och internationella varumärken såsom B&B Italia, Frama, Skruf Glasbruk, Cappellini och Malin+Goetz. Här hittas allt från mindre objekt som tvålar och ljusstakar till större inredningspjäser som möbler, lampor och mattor.

Förutom själva butiken finns idag också ASPLUND Studio och ASPLUND Contract, som hjälper kunder med utveckling, research och skapande av interiörer. Sedan 2014 designar de även kök som tillverkas i Sverige på förfrågan.

Användarbilder på Asplund Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
8 jul 2016

Fräsch butik men personalbemötandet kan ibland lämna lite att önska.

Listad i: Inredning
10 nov 2018

Riktigt bra inredningsbutik med trevlig och hjälpsam personal. Snygga exklusiva möbler och fina dekorationer till hemmet. En grym designbutik i hjärtat av Östermalm.

8 mar 2015

Asplund är en exklusiv inredningsbutik vid Östermalmstorg som har hittat en unik stil tycker jag. Känslan är väldigt nordisk och stilren skulle jag säga. När det gäller inredningsbutiker i den här prisklassen tycker jag att många påminner om v... Visa hela »