Stockholms bästa shopping

Stockholms bästa shopping

Stockholm är känt som en av världens mest modemedvetna städer, och shopping finns det gott om. Här ryms dessutom allt från stora budgetkedjor till hippa designers och superexklusiv fönstershopping rakt från catwalken. För att göra det lite enklare att hitta rätt har vi samlat shoppingstråk, varuhus och omtyckta klädbutiker som erbjuder lite av varje för kvinnor och män. Pockar habegäret? Här hittar du all inspiration som behövs när det är dags att shoppa kläder i Stockholm. Vi guidar även till några av Stockholms bästa inredningsbutiker. För shopping i varje stadsdel, klicka på länkarna nedan.

Innehållsförteckning
 1. Shoppingstråk
  1. Söderstråket
  2. Östermalmsstråket
 2. Varuhus och gallerior
  1. Åhléns City – Från Acne till Muji
  2. NK – Uppdaterat på anrik adress
  3. MOOD Stockholm – Modern galleria
  4. Sturegallerian – Mitt på Stureplan
  5. Westfield Mall of Scandinavia – Nordens största shoppingdestination
  6. Gallerian – Bred mix
 3. För både kvinnor och män
  1. Grandpa – Helhetskänsla
  2. Aplace & Aplace Second Hand – Skandinavisk stil
  3. Acne – Modernt modehus
  4. Nitty Gritty – Söderlyx
  5. Arket – Nordisk minimalism
  6. Weekday – Omtyckt kedja
  7. COS – Modernt och funktionellt
  8. Uniqlo – Japansk klädjätte
  9. Eytys – Skor från Stockholm
  10. Caliroots – Från Stüssy till Helmut Lang
  11. Samsøe & Samsøe – Dansk design
  12. Our Legacy – Svensk modeframgång
  13. Sneakersnstuff – Sneakers på Söder
 4. Kvinna
  1. Nathalie Schuterman – Väletablerad multilyx
  2. Rodebjer – Hyllad design
  3. Filippa K – Sval, svensk stil
  4. & Other Stories – Komplett modebutik
  5. Monki – Budgetvänligt och trendigt
  6. Ganni – Färgstarkt
  7. Judits Second Hand – Vintage-veteran
  8. Arkivet – Second hand-succé
 5. Man
  1. Lund & Lund – Stiligt värre
  2. Uniforms for the Dedicated – Medveten design
  3. Jupiter – Modern herrekipering
  4. Herr Judit – Stilmedveten vintagebutik
 6. Barn
  1. Lucca – Brett mode för barn
  2. Mini Rodini – Lekfullt och hållbart
  3. NK – Märkeskläder i miniatyr
 7. Inredning
  1. Stalands – Maffigt möbelhus
  2. Nordiska Galleriet – Allt för designfantasten
  3. Asplund – Svalt skandinaviskt
  4. Svenskt Tenn – Elegant klassiker
  5. Royal Design – Stort inredningssortiment
  6. Granit – Ordning och reda
  7. Designtorget – Designprylar för alla

Shoppingstråk

Söderstråket

Strosa upp för shopping- och cafétäta Götgatsbacken och vidare bort mot Skånegatan och området runt Nytorget, gärna via Östgötagatan och någon avstickare in på Åsögatan. En vanlig Söderrutt som täcker in allt från Brunogallerian till trendiga småbutiker och populära fik. Från Götgatsbacken kan du även svänga in på Sankt Paulsgatan och vandra bort mot Mariatorget för att kolla in vintagebutiker och inredning på Hornsgatan, samt besöka Södermalms mest premiuminriktade klädbutiker på Krukmakargatan. Vi har gjort en karta över stråket, klicka nedan för att komma till den.

Östermalmsstråket

Börja med att gå Humlegårdsgatan ner från Östermalmstorg. Sväng till vänster på Sturegatan för att sedan dyka in på Sturegallerian så att du kommer ut på Grev Turegatan. Härifrån strosar du ner till Birger Jarlsgatan där du viker av till vänster och fortsätter ner till Nybroplan, via några av stans lyxigaste butiker. Härifrån går du till Norrmalmstorg och fortsätter in på det riktiga shoppingstråket: Biblioteksgatan. Väl framme vid Stureplan igen går du upp till Norrlandsgatan för att till slut vika av till PK-huset och fortsätta in på NK. Nu har du gjort hela Biblioteksstan och passerat både svenska designers och exklusiva modehus.

Varuhus och gallerior

Åhléns City

Hemsida

Från Acne till Muji

Det centrala varuhuset erbjuder mode, skoavdelning, accessoarer, smink, sport och underkläder, men också heminredning och kökstillbehör. Här finns även det japanska märket Muji samt ekomedvetna Sally Voltaire & Systrar. Längst ner i huset hittar du delikatesser, mat och caféer.

NK

Uppdaterat på anrik adress

Stiligt shoppingmecka med över 100 år på nacken. Här hittar du allt från de svenska favoriterna till exklusiva skor och väskor från sådana som Jimmy Choo och Hermès. Du hittar även en välsorterad sportavdelning, mycket smink och mängder av heminredning samt restauranger och caféer.

MOOD Stockholm

Hemsida

Modern galleria

MOOD har en livlig mix av butiker och restauranger nära både Östermalm och City. Här kan du strosa runt och titta på mode och heminredning, göra olika skönhetsbehandlingar (bland annat på Five Five Nails och Rapide for Brows) eller få en helkväll med mat, drinkar och dj:s på Boqueria.

Sturegallerian

Hemsida

Mitt på Stureplan

Mitt på Stureplan hittar du denna galleria som samlar allt från Zara till Sturebadet och Sturecompagniet under samma tak. Här finns även ett gäng skoaffärer, multibrandbutiker och restauranger/caféer samt den välsorterade bokhandeln Hedengrens.

Westfield Mall of Scandinavia

Nordens största shoppingdestination

Mode, skönhet, sport, inredning, restauranger, Sveriges första IMAX-bio... Enorma Mall of Scandinavia i Solna har allt och lite till. Här kan du tillbringa en hel dag med att shoppa, äta, uträtta ärenden och umgås. Gallerian invigdes 2015 och för tankarna till internationella shoppingdestinationer.

Gallerian

Hemsida

Bred mix

Lagom till 2018/2019 fick sig Gallerian en ordentlig uppdatering med nya butikskoncept och fräscha restauranger. Här hittas bland annat Kicks flaggskeppsbutik på 1500 kvadrat, klädbutiker och accessoarer.

För både kvinnor och män

Grandpa

Helhetskänsla

Populär butik med en omtyckt mix av först och främst skandinaviska märken – inte minst svenska. Bortsett från kläder och accessoarer har Grandpa även en del inredningsdetaljer som bidrar till helhetskänslan, och kanske inspirationen. Man jobbar alltid för att erbjuda hållbara produkter.

Skandinavisk stil

Ett annat hippt livsstilskoncept med fokus på skandinavisk stil är Aplace, där du hittar kläder, skor och accessoarer från omtyckta designers som ligger i tiden. I Hornstull kan du även shoppa begagnat på Aplace vintagebutik Pearl, som säljer kläder på kommission.

Modernt modehus

Det Stockholmsbaserade modehuset, som från början var synonymt med jeans, lockar både stockholmare och trendmedvetna besökare med shoppingbegär. Med sina moderna och kreativa kollektioner erbjuder de kläder, skor och accessoarer för kvinnor, män och barn.

Nitty Gritty

Söderlyx

En lite lyxigare multibrandbutik på Söder med två butiker bredvid varandra, en för män och en för kvinnor. Här hittas allt från accessoarer till nyckelplagg från utvalda varumärken. Nitty Gritty grundades i Gamla stan på 90-talet och har sedan dess varit ett populärt alternativ bland modemedvetna stockholmare.

Arket

Nordisk minimalism

Med Arket har H&M skapat ett litet "varuhus" med bärbara kläder, inredningsprylar och skandinavisk cafédel under ett och samma tak. Här kan du kombinera Arkets egna plagg med exempelvis Birkenstock och andra varumärken som också finns att hitta här.

Omtyckt kedja

Jeans och kläder inspirerade av skandinavisk design hittar du förstås i Weekdays välbesökta butiker. Kedjan startade i Sverige 2002 och finns idag i flera olika länder. Här är det budgetvänligt och trendorienterat.

COS

Hemsida

Modernt och funktionellt

H&M:s lite mer avskalade och rena koncept på Biblioteksgatan. Såväl enkla basplagg som kläder med lite mer utmärkande detaljer finns att hitta här, ofta av lite finare kvalitet.

Uniqlo

Hemsida

Japansk klädjätte

Uppståndelsen var stor när japanska klädkedjan Uniqlo kom till Sverige 2018 och etablerade sig i en enorm butikslokal intill Kungsträdgården mitt i stan. Här kan man shoppa deras populära basplagg för både vuxna och barn, allt från t-shirts till tunna dunjackor.

Eytys

Skor från Stockholm

Svenska skomärket Eytys grundades 2012 och slog snabbt igenom internationellt. Inte minst är de kända för sina obligatoriska sneakers i unisexmodell, men de har även andra skomodeller och kläder inspirerade av 80- och 90-talsestetik. Stockholmsbutiken hittar du på Norrlandsgatan.

Caliroots

Från Stüssy till Helmut Lang

Ett måste för den som är svag för limited edition-sneakers och utvald streetwear. Caliroots har funnits sedan 2003 och haft flera olika Stockholmsbutiker. I den nuvarande flaggskeppsbutiken på Lästmakargatan mitt i city hittas allt från Stüssy till high end-märken som Helmut Lang.

Dansk design

Danska Samsøe & Samsøe är omtyckt för sina lättanvända kläder, skor och accessoarer för män och kvinnor. Här går skandinavisk minimalism hand i hand med inspiration från Köpenhamns stiluttryck.

Our Legacy

Hemsida

Svensk modeframgång

Our Legacy grundades 2005 och var från början ett renodlat herrmärke, men idag gör de även kollektioner för kvinnor. Som ett svar på det snabba modet har de satsat på lite mer avskalade kläder med fokus på kvalitet. Första butiken öppnades på Krukmakargatan 2008.

Sneakersnstuff

Hemsida

Sneakers på Söder

Sneakersnstuff var tidiga i Stockholm med att erbjuda sneakers som folk annars brukade åka till New York för att få tag på. I butiken på Söder kan du även hitta kläder från kända märken, främst för killar men även en del för tjejer.

Kvinna

Nathalie Schuterman – Shopping
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Shopping
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Shopping
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman – Shopping
Nathalie Schuterman

Nathalie Schuterman

Väletablerad multilyx

En av stans mest kända multibrandbutiker med kläder från exklusiva modehus såsom Miu Miu, Marni, Céline och Marc Jacobs. Nathalie Schutterman ligger i samma kvarter som de lyxigaste flaggskeppsbutikerna och plockar russinen ur kakan. Rean (70%) är givetvis populär.

Rodebjer

Hemsida

Hyllad design

Carin Rodebjers kollektioner är inte minst kända för sina populära nyckelplagg som syns på var och varannan stockholmare. Är du ett fan av det hyllade modemärket så bör du inte missa den väldesignade flaggskeppsbutiken mitt på Norrmalmstorg.

Sval, svensk stil

Stil, enkelhet och kvalitet utmärker Filippa K, ett av Sveriges mest kända klädmärken. Utöver de vanliga kollektionerna har de en skön linje för resor och yoga. Flaggskeppsbutiken ligger på Grev Turegatan på Östermalm.

& Other Stories

Komplett modebutik

Den populära butiken på Biblioteksgatan har två våningar fyllda med mode. Här kan man sätta ihop en hel garderob (och stil) med kollektioner som är designade i Paris, Stockholm och Los Angeles. Utöver märkets egna kläder, skor och accessoarer finns även sneakers från bland annat Adidas.

Budgetvänligt och trendigt

Monki lockar många med sitt poppiga, plånboksvänliga mode. Här är det lätt att experimentera med stilen och shoppa både basplagg och lite mer trendinriktade kläder som sticker ut. Märket har flera butiker, men den på Götgatsbacken är deras mest kända.

Ganni

Hemsida

Färgstarkt

Glöm allt vad minimalism heter – danska modemärket Ganni känns lätt igen på sina färgstarka kläder och speciella snitt. Sedan 2019 ligger deras första fysiska Stockholmsbutik på Norrlandsgatan, i Aplace gamla lokaler.

Judits Second Hand

Hemsida

Vintage-veteran

Är du ute efter lite mer utvald vintage och secondhand så är Judits Second Hand ett populärt alternativ. I butiken på Hornsgatan på Söder finns kläder, skor och accessoarer från många kända designers och märken.

Second hand-succé

Till Arkivet strömmar klädintresserade stockholmare för att fynda second hand. Sedan den första butiken öppnade har kundskaran bara vuxit. Här säljs kläder, skor och accessoarer på kommission, och man tar bara emot lite nyare varor i gott skick.

Man

Lund & Lund – Shopping
Lund & Lund
Lund & Lund – Shopping
Lund & Lund
Lund & Lund – Shopping
Lund & Lund
Lund & Lund – Shopping
Lund & Lund
Lund & Lund – Shopping
Lund & Lund
Lund & Lund – Shopping
Lund & Lund

Lund & Lund

Stiligt värre

Här handlar det snarare om stil än om fashion. Lund & Lund säljer välskräddade tredelade kostymer och har blivit en självklar herrekipering för både unga män och stiliga herrar. I centrum står kvalitet och passform oavsett om det gäller kostymer eller accessoarer i finaste material. 

Uniforms for the Dedicated

Hemsida

Medveten design

Svenskt modemärke som fokuserar på hållbarhet och bland annat gör kläder i ekologiska eller återvunna material. I butiken på Krukmakargatan säljs kollektioner som är influerade av både streetwear och skandinavisk stil.

Modern herrekipering

På Jupiter kombineras klassiskt snitt med nya trender. Här kan du uppdatera garderoben med en stilig kostym eller något lite mer casual – fokus ligger på att erbjuda det "allra bästa inom ready-to-wear och made-to-measure". Allt från Stone Island till Oscar Jacobson finns att hitta på hyllorna.

Herr Judit

Stilmedveten vintagebutik

På Herr Judit kan man hitta allt från superklassiska modeller till eftertraktade secondhandplagg från Supreme och andra streetwearmärken. En guldgruva för den som vill fynda, men det gäller att hinna först – butiken är känd och välbesökt.

Barn

Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids
Lucca Fashion for Kids – Shopping
Lucca Fashion for Kids

Lucca

Hemsida

Brett mode för barn

Om du letar efter trendigaste kläderna till kidsen så har du hamnat rätt - Lucca har ett stort utbud av kända märken för alla från 0 upp till tonåren, både vad gäller festkläder och vardags- och bruksplagg. Sondera utbudet av allt från Ver de Terre och happy Socks till Stella McCartney, Zadig & Voltaire, Ugg och Missoni. 

Lekfullt och hållbart

Färgstarka plagg, lekfulla tryck och skonsam produktion. Det svenska barnklädesmärket Mini Rodini har blivit en succé och finns att hitta på många ställen, men de har också egna butiker. Dessutom kan man hitta samples och andra små fynd i deras Mini Rodini Treasures.

NK

Märkeskläder i miniatyr

NK har en generös barnavdelning fylld med både kläder och leksaker för barn i alla åldrar. Här kan man inhandla såväl presenter som mjuka plagg och söta skor, för att inte tala om preppy märkeskreationer i miniatyr.

Inredning

Stalands

Hemsida

Maffigt möbelhus

Möbelmecka i sju våningsplan med allt för alla typer av hem. Stalands huserar i ett gammalt bryggeri på Åsögatan och här är det rusning på helgerna. Bland annat har de ett stort utbud av sängar och bäddsoffor. 

Nordiska Galleriet

Hemsida

Allt för designfantasten

Ett måste för den som är svag för modern design. På Nordiska Galleriet finns de största formgivarna representerade – här hittar du inredning signerad alla från Arne Jacobsen till Tom Dixon. Butiken rymmer även ett helt showroom med Fritz Hansens möbler. 

Asplund – Shopping
Asplund
Asplund – Shopping
Asplund
Asplund – Shopping
Asplund
Asplund – Shopping
Asplund

Asplund

Svalt skandinaviskt

Exklusiv, nordisk inredningsbutik med fokus på rena linjer och tidlös design. Utbudet inkluderar både möbler och inredningsdetaljer som designas i samarbete med svenska och internationella formgivare. Här kan du även lägga beslag på en matta - eller ett komplett kök eller badrum. 

Svenskt Tenn

Hemsida

Elegant klassiker

Svenskt Tenn grundades 1924 och är en av Stockholms riktiga institutioner. I butiken på Strandvägen samsas Josef Franks kända möbel- och textildesign med porslin, vaser och mängder av andra accessoarer som är populära att ge bort i present. 

Stort inredningssortiment

Här finns ett enormt utbud av möbler och inredningsdetaljer från mängder av varumärken, såväl designklassiker som mer moderna alternativ. Royal Design satsar stort på nätet, men de har även fysiska butiker med schyssta priser.

Ordning och reda

På Granit hittar du allt från praktiska förvaringslådor till köksprylar, krukor och även en del möbler och inredningsdetaljer. Perfekt när du behöver basgrejer till hemmet, eller när du ska köpa en present och inte riktigt vet vad du är ute efter.

Designprylar för alla

Stringhyllor, kaffekoppar, böcker, leksaker, lampor, presenter... Designtorgets butiker är fulla av designprodukter för hemmet, men också smycken och accessoarer. Här finns det mesta för designälskaren, i olika prisklasser.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta