Etnografiska museet

4,0
1 betyg
Museum
Hemsida
Instagram
Etnografiska museet
4,0
1 betyg
Hemsida
Instagram
Etnografiska museet i en mening: Museum som ger perspektiv på skilda livsvillkor och kulturer.

Samtid och historia i en unik blandning

Etnografiska museet har både permanenta och tillfälliga utställningar med föremål från Nord- och Sydamerika, Afrika och Asien. Samlingarna ger kunskap och perspektiv på hur det är att leva i vår värld, och om skilda livsvillkor och kulturer. Dessutom har de ett japanskt tehus i parken, restaurang, hörsal, bibliotek och butik.

På Etnografiska museet möts samtid och historia i en salig blandning för hela familjen. Här kan man upptäcka och få ny kunskap om utomeuropeiska kulturskatter, ta del av 2800 kvadratmeter permanenta och 800 kvadratmeter tillfälliga utställningar, samt 8000 permanent utställda föremål och programpunkter för stora och små.

Museet presenterar samlingar med föremål som har förts hem av resenärer och vetenskapsmän från 1700-talet fram till idag. Du får möta livsöden och föremål som bär på en rik historia, och svar på frågor såsom hur japanerna levde under samurajernas tid och vad vi vet om inuiter, samer och tjuktjer, och frågor om aboriginernas liv och ursprungsbefolkningen i Amazonas. Upptäck museet på egen hand, eller ta del av någon av de många programpunkter som arrangeras så gott som dagligen.

Till museet hör också en museibutik med varor och böcker om och från världens alla hörn, restaurangen och caféet MatMekka, en verkstad för barn och det japanska tehuset Zui-Ki-Tei.

Museet ingår i Världskulturmuseerna, som också innefattar Östasiatiska museet och Medelhavs­museet.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Etnografiska museet Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Etnografiska museet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 okt. 2023

Nyrecension.

Hela museet var öppet och just nu har de ¡Viva Mexico! vilket är en vacker, sprakande, fascinerande utställning som väcker tankar kring liv och död, framför allt, men inte enbart, genom delen om 'Dia de los Muertos'.

Som e... Visa hela »