Medelhavs­museet

4,3
3 betyg
Museum
Hemsida
Instagram
Medelhavs­museet
4,3
3 betyg
Hemsida
Instagram
Medelhavs­museet i en mening: Museum med en stor samling föremål från Medelhavsområdet och Främre Orienten.

Kulturell oas mitt i city

Medelhavsmuseet inriktar sig på historiska samlingar från Medelhavsländerna och Främre Orienten. Målsättningen är att visa de historiska kulturerna runt Medelhavet på ett varierat sätt genom basutställningar, vandringsutställningar och tillfälliga utställningar. Museet finns sedan 1982 i Inteckningsbankens lokaler på Fredsgatan och är idag en mångkulturell mötesplats.

Här hittar du statyer av marmor, skimrande vapen och märkliga troféer – och några fynd som är äldre än pyramiderna. Alla föremål bär på berättelser om människor och livsöden i Medelhavsländerna och Främre Orienten; här hittar alla något att fascineras av. Förutom utställningarna med historiska föremål ordnas också samtal, debatt och kulturella program i linje med museets inriktning.

Museet är beläget bara en kort promenad från Centralstationen, Gamla stan och Sergels torg. Det är också ett populärt besöksmål tack vare Bagdad Café, museets eget café och vinbar, och här finns även en välsorterad butik med ett handplockat och ofta hållbart sortiment med produkter och hantverk från hela världen. Exempelvis hittas direktimporterade varor från Egypten och olivtvålar från Syrien här, perfekta att köpa med sig som minne eller present.

Museet ingår i Världskulturmuseerna, som också innefattar Östasiatiska museet och Etnografiska museet.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Medelhavs­museet Användarbilder

Recensioner av Medelhavs­museet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 dec. 2022

Trevligt museum med mycket intressant att titta på där mina knoddar - 8 och 11 år - tyckte framförallt mumier var spännande. Den interaktiva skiktröntgade mumien man kunde skala av lager på lager på var en klar favorit.

Även en specialutstä... Visa hela »

24 aug. 2020

Underskatttat museum. Önskar de hade haft lite mer info om föremålen och hur de användes.

27 feb. 2022