Skoklosters slott

3,0
1 betyg
Slott
Hemsida
Instagram
Skoklosters slott
3,0
1 betyg
Hemsida
Instagram

Möt greveparet Carl Gustaf Wrangel och Anna Margareta von Haugwitz som lät uppföra Skoklosters slott på 1600-talet, och lär känna de människor som har levt och bott här. På slottet finns bland annat Giuseppe Arcimboldos världskända målning Vertumnus, mäktiga rustkammare och unika barocka miljöer att beskåda. Slottet ligger på utflyktsavstånd från Stockholm och Uppsala och erbjuder guidade visningar, familjeverksamhet, slottsbutik och café.

Skoklosters slott, beläget på Skohalvön vid Mälarens strand, är ett av världens bäst bevarade barockslott. Här kan man möta greveparet Carl Gustaf Wrangel och Anna Margareta von Haugwitz som lät uppföra byggnaden på 1600-talet, lära känna de människor som har levt och verkat på slottet genom tiderna, promenera i vackra omgivningar och fika i caféet, som är inrymt i vackra 1600-talsvalv. Missa inte heller ett av världens mest berömda konstverk, målningen Vertumnus av Giuseppe Arcimboldo, som hänger i slottet.

Slottet byggdes under den svenska stormaktstiden, ett bygge som pågick i över 30 år. Att kliva in här är som att resa tillbaka till en tid som flytt, tack vare att en så stor del av interiören finns bevarad. Föremål från adelns lyx och vardag, som samlingar med konst, vapen, böcker och textilier går att ta del av genom utställningar, guidade visningar, digitalt innehåll och programverksamhet. Under sommaren håller slottet familjeverksamhet i Paradiset bredvid slottet, där barnen kan odla, hoppa med käpphäst, pyssla och leka.

Under högsäsongen juni till sista augusti är slottet öppet varje dag. Från oktober till maj är slottet öppet för bokade grupper, evenemang och lovaktiviteter. Dessutom håller man öppet alla helger i september och maj. Du kan ta dig hit med både kollektivtrafik, bil och båt. Bilfärden tar cirka en timme från Stockholm eller Uppsala, och sommartid kan du ta båt från nämnda städer till slottet.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Skoklosters slott Användarbilder

Recensioner av Skoklosters slott

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
2 aug 2023

Fint slott nere vid vattnet. Litet café med utsikt över vattnet. Bra för historiebitaren.