Recension av Bakfickan Djuret – av Malin L.

Har länge velat äta på Djuret och häromdagen fick jag chansen. Besöket fick en bra start då vi blev placerade i baren, ni som följer mig kanske vet att det är min favoritplats.
Restaurangens inredning är lite jaktstuga möter frans Bisto .Grönt, rött, sammet, läder och djurhuvuden. Även om det låter konstigt så passar det, väldigt mysigt och personligt. Jag gillar det!

Nu till maten. Vi fick välja mellan 3 eller 5 rätter. Vi valde 5 plus 2 snacks. Gör inte de. Blir för mycket, speciellt om du tar benmärgen som snack. Mättande och för stor (för att vara ett snack)
Jag gillar också att menyn inte innehåller någon efterrätt då jag är mer en förrättsmännsika än dessert.
Maten var en dröm. Vi började med snacks bestående av svålchips med dipp och benmärg med löjrom. Megagott.
Den första rätten på den faktiska menyn var min favorit, Carpaccio på pilgrimsmussla och hummer med lagrad tomatvinäger, helt jäkla sinnesjuk var den. Sen kom det Lättgravad och bakad regnbågsforell, Krispigt stekt fläsksida och griskind, Stekt bröst av vårkyckling och pankofriterad kycklingmousseline med lårconfit och till sist kvällen näst bästa rätt, Lammytterfile stekt 48 °C, ramslöksfylld krispig bringa och rökt hjärta. Otroligt god! Sen rullade vi hem!

Kommer absolut tillbaka för en datenight. Skulle gärna besöka Burgundy och innegården på sommaren!