Recension av Båthuset Krog & Bar – av Niklas E.

Jag och mitt sällskap anlände till båthuset först av alla gäster denna kväll. Första intrycket var att det var en jäkligt häftig liten byggnad som flöt på vattnet. Att "båten" såg lite väderbiten ut gjorde bara att det såg ännu finare ut.

När vi kom in blev vi trevligt hänvisade till vårt bord. Lika fint var det på insidan som på utsidan av lokalen. Vi får menyerna och gör vår beställning. En sak jag märker medan vi gör det är att serveringspersonalen tuggar tuggummi väldigt tydligt. Kanske är jag som är känslig, men jag skulle i alla fall inte gjort det om jag jobbade med ett serviceyrke som detta.

Får först in löjrom med syrlig och krispig potatis med picklad rödlök och dill. Till det ett glas av husets vita. Väldigt godförrätt där sältan från löjromen passade perfekt till resten av rätten. Personalen missade dock att hälla upp vatten, vilket vi fick säga till om.

Huvudrätten bestod av hälleflundra och bakad pilgrimsmousseline som serverades med picklad & rostad pumpa samt rödvinssky med smak av skaldjur. Fisken var lite för salt för min smak, men hellre det än smaklös, vilket man många gånger råkat ut för på restauranger. Däremot kändes som att det var alldeles för mycket grejer på tallriken, vilket gjorde det lite rörigt när man skulle äta.

Efterrätten bestod av nyfriterad munk med parfait och curd på hösthallon som var helt okej.

Med en service som var sådär och en huvudrätt som inte övertygade blir betyget inte mer än en trea. Observera att det för den sakens skull inte var dåligt, men jag förväntar mig mer i restaurangens prisklass. Tråkigt då jag verkligen hoppades på den här restaurangen.