Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Eriks Gondolen

3,8
18 recensioner
Eriks Gondolen

33 meter upp i luften sitter Eriks Gondolen högst på täppan som en av Stockholms mesta krogklassiker. Erik Lallerstedts flaggskepp kommer paketerad med husman, cocktails och utsikt över hela staden. Turister och krogveteraner hittar alla hit för att äta och umgås under Söders höjder.

Det är lätt att förknippa Gondolen med en klassisk utsiktsrestaurang, men här hittar man även en av stans mest klassiska menyer med förkärlek för fisk, kött och traditionsbunden husman. Borta är alla nymodigheter såsom fusion-kitchen och crossovers; Erik Lallersteds krog förlitar sig fortfarande på de rena och klassiska smakerna.

I matsalen möbleras det gärna upp för små och stora sällskap, och i restaurangens chambre separée bjuds det på intim stämning med flådig utsikt. I Skeppet, den långsmala delen mot Katarinahissen, har man utsikt över fjärden. Dagens fångst från Mälaren eller närproducerat kött kombineras med viner från en välsorterad vinkällare. Gondolens bartenders har även gjort sig kända som några av huvudstadens vassaste drinkmästare.

Under sommaren har man även en högt placerad uteservering som enkelt nås från Söders höjder.

Se även Eriks Bakficka

Användarbilder på Eriks Gondolen Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Eriks Gondolen av Niklas E.
  • Bild från Eriks Gondolen av Mimmi S.
  • Bild från Eriks Gondolen av Mimmi S.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
6 aug 2018 · Uppdaterad

Att gå hit är lite som att resa tillbaka några år i tiden. Inget fel med det, det är en mysig upplevelse. Maten är god, rustik och elegant på en och samma gång. Det är inget krångel här. Ingen bränd mossa eller skum på murklor. Visa hela »

29 mar 2019

Min rädsla för höjder hade alltid varit ett faktum. Den rädslan behövde besegras så jag tog mod till mig och lyckades ta mig upp till Gondolen.

Så va jag där, en miljard meter upp i luften och inget annat att göra än att börja bearbe... Visa hela »

31 aug 2018 · Uppdaterad

Har länge velat gå hit för att testa maten, men har hittills bara blivit drinkar. Inget fel med de då dom är i toppklass! En klassisk drink eller en med en twist samtidigt som du sitter med världens utsikts över Stockholm, ta med dig trevligt sällskap så... Visa hela »

Listad i: Vilken vy!
24 apr 2019

Klassisk skybar i Stockholm. Kan det vara Stockholms första? Julbordet har mer att önska. Man ska nog dock inte fundera på hur hela den uthängande konstruktionen håller sig på plats, framför allt nu under hela Slussen-bygget som pågår precis under. F... Visa hela »

3 feb 2020

Stockholms bästa utsikt - med rätt bord - för att äta middag?

Maten är god utan att vara WOW. Råvarorna är tveklöst bra, men slutprodukten lite 'jaha'. Mer dejtställe än foodieställe.

Baren ger dig klassiska, bra co... Visa hela »

14 apr 2017

Luncherna är mycket trevliga och utsikten spektakulär. Även middagar och deras julbord är riktigt bra.

9 sep 2019

Maten och interiören = passé. Utsikten fantastisk. Lyhörd och trevlig personal.

20 jun 2016

Trevlig lunch på Gondolen. God mat och såklart underbar utsikt.

14 feb 2019 · Uppdaterad

Inredningen behöver ett uppsving. Börjar kännas som att man sitter på en munter kryssning till Tallin.

Vad som däremot inte behöver ett uppsving är servicen på det här stället. Blev serverade av en brunhårig och fantastisk kvinna som... Visa hela »

7 jul 2015

Det klart jag tycker om Gondolen, det är klassiskt, stramt, snofsigt och servicen är alltid fulländad ut i fingerspetsarna. Om inte Gondolen är värd fem stjärnor vet jag knappt vad som är det!

Högt belägen över fina/fula Slussen sträcke... Visa hela »

31 mar 2020

Känns gammal och ur tiden. Inget fel på maten men lite väl dyr då det inte är samma kvalitet som det var förr

2 jun 2015

Redan i den minimala och träpanels-beklädda hissen infinner sig stämningen. Lika mycket som jag avskyr vissa hissar, älskar jag andra. Det är något med hissar.

Väl uppe i den högt belägna restaurangen, infinner sig en känsla av stil, klass... Visa hela »

12 sep 2019

Nice place, very very rude waiters.

22 sep 2016

Drinkarna on top of The world. Jag bara älskar det. Maten är god men det är drinkarna o det ypperliga o korrekta utövandet av bartenderskrået som man imponera av. Världsklass

15 jan 2019

Firade min 80-årsdag hos er den 29 dec 2018 med min familj. En glad överraskning för mig. Förutom maten som var i toppglass och den fantastiska servicen så fick ni en beställning på en jättebukett vita tulpaner med blåbärsris. Tulpanerna stod i d... Visa hela »

21 feb 2018

Som lunchalternativ för en laktosintolreant serverades en oätlig köttbit; en stor hård klump som borde ha kastats. Inte värdigt för en krog som Gondolen!

1 sep 2017

Servicen var helt jävla grym. Hade aldrig ett tomt glas någonsin om man säger så. Vi var ett gäng på 20 pers alla var nöjda med förrätterna, men däremot var huvudrätterna ett nej. Rödingen var översaltat , beställde entrecoté... Visa hela »

14 okt 2017

Trevligt mottagande och lagom "väntan" på maten. Bra hjälp att välja dryck. Mycket behaglig personal vid bordet.

Så tycker pressen

4 av 6 · Nöjesguiden · 2018-02-09

“Vi kommer gärna tillbaka till Gondolens köksdel för en vardagsmiddag eller för den delen också lunch.”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2011-04-29

“Det är tydligt att personalen drivs av en passion för vin och att de vill dela den. Vi får bakgrundshistorier, minnesbilder från vingårdar - men sommelieren är lyhörd för när det är dags att lämna oss”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2010-05-21

“På Eriks Gondolen hålls den svenska mat­traditionen högt och servicen är bland det bästa som bjuds i Stockholm.”

5 av 5 · DN Krogkommissionen · 2008-12-12

“Extremt kompetent. Sympatiskt lika-för-alla. Det spelar ingen roll om du är innebandyspelare på besök från Strängnäs, en nyckläckt 18-åring som tar din första Hemingway eller före detta minister.”