Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bullandö Krog

4,1
12 recensioner
Redigera Bullandö Krog

Bullandö Krog

4,1
12 recensioner
Redigera Bullandö Krog
Bullandö Krog

Mitt i Bullandö Marina ligger den sedan länge omtyckta restaurangen Bullandö Krog som är öppet stora delar av året. Restaurangen är stor men på somrarna är så gott som alla sittplatser fyllda med gäster som fastnat för den lockande skärgårdsmenyn och den inbjudande verandan.

Skärgårdsrestaurangen Bullandö Krog ligger precis vid vattnet med utsikt över båtlivet i Bullandö Marina. Under högsäsong, från början av maj till mitten av september, erbjuder de två menyer. Den ena uppdateras dagligen medan "Klassikermenyn" är bestående. Maten är klassiskt svensk med medelhavsinfluenser och menyerna innehåller något för de flesta. I den senare ingår rätter som lenrimmad laxfilé och Bullandös kryddiga skärgårdsgryta på fisk och skaldjur. På köttfronten finns oxfilé på toast, och den dagliga menyn har en sektion för varmrätter med kött. Är det en speciell kväll kan det kanske vara kul att testa avsmakningsmenyn som består av sju rätter. Tänk då på att den måste förbeställas. För småttingarna finns också en ovanligt generös barnmeny tillgänglig.

Avnjuter maten gör du antingen ute på den stora uteserveringen omgiven av vatten och båtliv, eller inomhus där man möts av smakfull inredning i enkel marin stil. Vår personliga favorit är verandan på övervåningen. Här har man allra bäst vy över alla spännande båtar som lägger till i Bullandö Marina, ostkustens största marina. Till nästan hela verandan finns markis och parasoller tillgängligt.

Förutom goda rätter erbjuder Bullandö Krog ett flertal tjänster. De kan anordna alltifrån konferens och bröllop, till sommarfester och dop. Firar man någon annanstans kan man istället beställa catering. Är ni minst 20 personer och sugna på buffé erbjuds även det. "... det finns få gränser för [vad] vi kan åstadkomma..." skriver de själva på hemsidan.

Från midsommar till skolstart spelas det livemusik på bryggan. Normalt på onsdagar och lördagar, och då är det antingen fullt ös med dans, eller harmoniska kvällar med finsång på schemat. Stämningen är festlig och det är alltid fullsatt. I publiken sitter alltifrån kompisgäng och familjer till nykära par och ungdomar.

Bullandö Krog ligger längst ut på Värmdö och hit kan du ta dig med båt, bil eller buss. Båtarna lägger man vid gästhamnen. Kommer man med bil kan man parkera på någon av de 1000-tals parkeringsplatser som finns tillgängliga i anslutning till marinan. Sedan promenerar man till fots längs bryggan, tills man möts av restaurangen.

Användarbilder på Bullandö Krog Visa alla

  • Lägg till bild
  • Asiatisk råbiff, den var bra! – Bild från Bullandö Krog av Adam L.
  • Kantarelltoast, rätt trist faktiskt – Bild från Bullandö Krog av Adam L.
  • Löjrom, svårt att misslyckas med – Bild från Bullandö Krog av Adam L.
  • Bild från Bullandö Krog av Hanna H.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 mar 2019 · Uppdaterad

Maten är inte en femma men ALLT annat är det.
Att ta båten ut till bullandö en sommarkväll är definitionen av livet (Bygger visserligen på att man har tillgång till en båt).
Men bullandö funkar för allt, spantana middagar, en lunch i... Visa hela »

26 dec 2014 · Uppdaterad

Bullandö är en av mina favoriter bland skärgårdskrogarna. Stort trevligt ställe som efter många år har skaffat sig rutinen att alltid servera bra mat. Jag vet inte hur många gånger jag har ätit här och aldrig har jag blivit besviken. Snudda... Visa hela »

Listad i: Skärgården
28 mar 2021

Översätt till svenska »

It is absolutely amazing

12 jul 2015

Inte ätit där i år, men tycker maten bara är okej! Har varierat genom åren med olika krögare, men det är hur som helst ett väldigt härligt ställe och hela atmosfären kring hamnen mycket bra. Klart värt för ett depåstopp, ta en... Visa hela »

3 sep 2020

Härlig atmosfär, god mat (lunch i september) vänlig personal, som dock borde lära sig mer om hur de ska skydda sina gäster i covidtider. Inte stå på den övre nivån och böja sig över mat/bord när de serverar en (gråhårig ;) pe... Visa hela »

9 maj 2016

Trevligt brygghäng sådär ute i Skärgården. Men tyvärr är mat-nivån den samma som på så många skärgårdskrogar och är inte särskilt imponerande.

26 apr 2017

Grym skärgårdskrog. Meny med eftertanke. Delar av menyn roterar konmbinerat med klassiker. Skärgårdsgrytan, som är en variant på Bouillabasse är grym. Husmanskost i både klassisk och modern tappning. Bra dryckeslista. Definitivt värt ett besök.

20 sep 2019

Bästa krogen i skärgårn!

25 jun 2019

Har varit och ätit lunch med 3 barnbarn i åldrarna 15,13 och 7 år. Undrar varför vi blev ignorerade,
först vid att få menyn sedan att få beställa, vänta på maten och sist men inte minst få betala! Sade till 3ggr om att få notan... Visa hela »

5 jul 2017

Varit där i flera år! Toppklass!!

8 apr 2017

Jag har kommit hit när jag haft en båt på Bullandö i och när jag inte haft båt och det är alltid samma välkomnande känsla. Maten, framförallt fisken, är alltid bra. Servicen glad och snabb. Dessutom en härlig lokal med utsikt över a... Visa hela »

29 jan 2016

Som stamgäst kan jag bara säga att det är helt underbar personal (!) som trivs på sitt jobb = mkt bra service även om det kan ta lite tid ibland under högssäong. Helt underbar miljö och alltid vällagat sedan Magnus och Julle tog över krogen för... Visa hela »

Så tycker pressen

3 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-06

“Överlag bjuder Bullandö på vällagade och mättande rätter till rimliga priser. Bullandö har något som ingen krog i stan kan slå. En känsla av frihet.”