Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Bistro Ruby

3,5
2 betyg
Redigera Bistro Ruby

Ett stenkast från Gamla Stans mesta turiststråk ligger Bistro Ruby, en fransk bistro med lugn atmosfär, klassiska rätter och mörkröda väggar. Glöm "turistigt" - hit har stans krogpublik lockats i över 30 år.

Sedan 80-talet har den Paris-influerade bistron på Österlånggatan utgjort ett populärt alternativ till Gamla Stans turisthak och dragit till sig både krogintresserade stockholmare och nyfikna turister. Till skillnad från många av sina vitkaklade likar går Bistro Ruby i varm fransk stil; här ramas kala träbord in av mörkröda väggar, mängder av små konstmotiv och varm belysning. På den fransksvenska menyn ryms obligatoriska klassiker såsom ostron, steak minute och biff rydberg, samt en rustik plat du jour (dagens rätt) att kombinera med vin eller öl. Avsluta så klart med en klassisk dessert med franska och svenska förtecken.

Precis som promenadstråket utanför präglas Bistro Ruby av lugn och avslappnad stämning för en mogen publik. Hit hittar inte minst sällskapet som vill umgås över en bit mat och ett glas vin, eller träffas och prata lågmält över en drink i baren. Såväl vin som cocktails finns att sippa på vid bardisken. Lagom till sommaren står uteserveringen öppen precis intill Österlånggatan, ett välbesökt stopp för gäster som vill slå sig ned för att äta, sippa på vin och titta på förbipasserande. Vägg i vägg hittar du även syskonet Grill Ruby med rediga grillrätter och lite stimmigare atmosfär - ett amerikanskt alternativ när du vill resa från Paris till Texas.

Se även Grill Ruby

Användarbilder på Bistro Ruby Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
1 maj 2019

Säkert tre år sen jag besökte Ruby som då hade somnat in lite efter flera års popularitet, nytt besök nyligen för att min date ville dit, Kliver in på en snyggt renoverad bistro, jobbiga röda färgen borta tack och lov, köket har verkligen ry... Visa hela »

29 apr 2018

Precis som Grill Ruby har det här stället sätt bättre dagar. Två chanser gav jag och båda gångerna var maten långt under förväntan, services var vi nöjda med.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.