Bistro Ruby

3,3
4 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Bistro Ruby
3,3
4 betyg

Ett stenkast från Gamla Stans mesta turiststråk ligger Bistro Ruby, en fransk bistro med lugn atmosfär, klassiska rätter och mörkröda väggar. Glöm "turistigt" - hit har stans krogpublik lockats i över 30 år.

Sedan 80-talet har den Paris-influerade bistron på Österlånggatan utgjort ett populärt alternativ till Gamla Stans turisthak och dragit till sig både krogintresserade stockholmare och nyfikna turister. Till skillnad från många av sina vitkaklade likar går Bistro Ruby i varm fransk stil; här ramas kala träbord in av mörkröda väggar, mängder av små konstmotiv och varm belysning. På den fransksvenska menyn ryms obligatoriska klassiker såsom ostron, steak minute och biff rydberg, samt en rustik plat du jour (dagens rätt) att kombinera med vin eller öl. Avsluta så klart med en klassisk dessert med franska och svenska förtecken.

Precis som promenadstråket utanför präglas Bistro Ruby av lugn och avslappnad stämning för en mogen publik. Hit hittar inte minst sällskapet som vill umgås över en bit mat och ett glas vin, eller träffas och prata lågmält över en drink i baren. Såväl vin som cocktails finns att sippa på vid bardisken. Lagom till sommaren står uteserveringen öppen precis intill Österlånggatan, ett välbesökt stopp för gäster som vill slå sig ned för att äta, sippa på vin och titta på förbipasserande. Vägg i vägg hittar du även syskonet Grill Ruby med rediga grillrätter och lite stimmigare atmosfär - ett amerikanskt alternativ när du vill resa från Paris till Texas.

Se även Grill Ruby

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Bistro Ruby Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
4

Recensioner av Bistro Ruby

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Texten har översatts automatiskt.

Supercharmig restaurang, skön stämning och klassiskt. Entrecôten var utsökt. Perfekt för både en lugnare och romantisk middag eller för bara en mysig middag med vänner och familj!

Nej fy! Det här var verkligen botten både vad gäller mat och service. Vi hade lika gärna kunnat kasta pengarna i Stockholms ström ett stenkast bort. Usch.

Säkert tre år sen jag besökte Ruby som då hade somnat in lite efter flera års popularitet, nytt besök nyligen för att min date ville dit, Kliver in på en snyggt renoverad bistro, jobbiga röda färgen borta tack och lov, köket har verkligen ry...

Precis som Grill Ruby har det här stället sätt bättre dagar. Två chanser gav jag och båda gångerna var maten långt under förväntan, services var vi nöjda med.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
4

Representerar du Bistro Ruby?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Bistro Ruby?

På Bistro Ruby serveras bland annat:

  • Franskt
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Bistro Ruby?

Bistro Ruby ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av bar är Bistro Ruby?

Vi har klassificerat Bistro Ruby som:

  • Vinbar

Har Bistro Ruby uteservering?

Ja, Bistro Ruby har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Vilken typ av stämning är det på Bistro Ruby?

Vi skulle beskriva stämningen på Bistro Ruby som mysig och lite lugnare.

Var ligger Bistro Ruby?

Bistro Ruby ligger på Österlånggatan 14, Gamla stan. I närheten ligger Stortorget, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 400m).