E&G

4,5
11 betyg
$$$
Restaurang
Vinbar
E&G
4,5
11 betyg

E&G, kort för Egon & Gösen (ägarparets smeknamn), är den familjära lilla krogen som döljer sig på Birger Jarlsgatan vid gränsen till Sibirien. Här satsar man på vällagad mat att dela runt bordet, samt viner med fokus på Tyskland.

Oavsett om man är en foodie eller vinälskare, eller både och, så kan ett besök på E&G vara på sin plats. Restaurangen är nämligen lika passionerad vad gäller matlagning som vinlista. Hit kommer man för att dela på rustika rätter och sippa på ett glas vin, förmodligen importerat från Tyskland. Matsedeln byts ut kontinuerligt och består av mat lagad på ekologiska råvaror, bland annat i form av snacks och tilltugg men även lite större varmrätter för både vegetarianer och köttätare. Ostron är ett annat frekvent inslag som självklart kan kombineras med ett glas.

Precis som maten så präglas även lokalen av den rustika känslan, med svartmålade tegelväggar, slitna trägolv, brasa och avskalat möblemang. Här agerar en hel vägg vinhylla, fylld till bredden med vinflaskor. Vin kan man för övrigt även dricka till lunch på lördagar, då restaurangen är öppen för vinlunch med livemusik. Vill man boka in en vinprovning tillsammans med vänner eller kollegor så går även det bra, antingen enbart med vin eller i kombination med mat.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
11
Google-logo
Google
4,6
77

Recensioner av E&G

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Den tyska vinbaren (som mer känns som en restaurang) överraskar med sin stora meny och mycket goda mat.
Vi har fyra personer som delade hejvilt och jag tror vi mer eller mindre år hela menyn. Vi bad vår servitör både bestämma vin och mat, vilket var helt rä...

Absolut god mat och trevlig miljö, hade dessvärre högre förväntningar… skulle dock gärna gå tillbaka och dricka vin!!

Lever helt upp till sina förväntningar! De hade skaldjurvecka när vi var där och konceptet är smårätter att dela på så vi fick smaka på det mesta på menyn, allt var så gott!
En otroligt trevlig och genuin kille som serverade oss.

Hade en trevlig middag på E&G. Ganska lugnt och mysigt ställe. Som jag förstår det är det stor fokus på vin, som jag inte dricker. 🤦‍♂️ Nåväl. Jag tror vi blev servade av ägarinnan, och hon var grym. Riktigt bra service med det där lilla...

·

Det var länge sedan jag hittade ett ställe som fick mig att älska ALLT under en hel middag. Egon (Erik) är en lika mystisk som magisk människa och gösen (Jessica) fick jag äran att träffa på mitt andra besök (på tre dagar), hon satte verkligen...

Wow wow wow, vilket vin, service & mat ovanpå det 🍷🍇🤤

Fantastisk vinlista med viss fokus på Tyskland. Fick tips om ett grymt bra och prisvärd riesling, goda smårätter som var jättegoda. En gurkrätt med chili och en korvrätt med sauerkraut hörde till höjdpunkterna. Rekommenderar varmt detta ställe!

Mycket trevlig stämning. God mat och trevlig personal

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
11
Google-logo
Google
4,6
77

Representerar du E&G?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är E&G?

Vi har klassificerat E&G som:

  • Vinbar

Vad kostar det att äta på E&G?

E&G ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på E&G?

På E&G serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Smårätter

Har E&G uteservering?

Ja, E&G har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Vilken typ av stämning är det på E&G?

Vi skulle beskriva stämningen på E&G som mysig och lite lugnare.

Var ligger E&G?

E&G ligger på Birger Jarlsgatan 112, 114 20, Vasastan. Närmsta tunnelbana är Tekniska Högskolan (ca 700m).