Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

E & G

4,7
9 betyg
Redigera E & G

E & G, kort för Egon & Gösen (ägarparets smeknamn), är den familjära lilla krogen som döljer sig på Birger Jarlsgatan vid gränsen till Sibirien. Här satsar man på vällagad mat att dela runt bordet, samt viner med fokus på Tyskland.

Oavsett om man är en foodie eller vinälskare, eller både och, så kan ett besök på E & G vara på sin plats. Restaurangen är nämligen lika passionerad vad gäller matlagning som vinlista. Hit kommer man för att dela på rustika rätter och sippa på ett glas vin, förmodligen importerat från Tyskland. Matsedeln byts ut kontinuerligt och består av mat lagad på ekologiska råvaror, bland annat i form av snacks och tilltugg men även lite större varmrätter för både vegetarianer och köttätare. Ostron är ett annat frekvent inslag som självklart kan kombineras med ett glas.

Precis som maten så präglas även lokalen av den rustika känslan, med svartmålade tegelväggar, slitna trägolv, brasa och avskalat möblemang. Här agerar en hel vägg vinhylla, fylld till bredden med vinflaskor. Vin kan man för övrigt även dricka till lunch på lördagar, då restaurangen är öppen för vinlunch med livemusik. Vill man boka in en vinprovning tillsammans med vänner eller kollegor så går även det bra, antingen enbart med vin eller i kombination med mat.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
28 jan 2023

Den tyska vinbaren (som mer känns som en restaurang) överraskar med sin stora meny och mycket goda mat.
Vi har fyra personer som delade hejvilt och jag tror vi mer eller mindre år hela menyn. Vi bad vår servitör både bestämma vin och mat, vilket var helt rä... Visa hela »

22 jul 2019

Hade en trevlig middag på E&G. Ganska lugnt och mysigt ställe. Som jag förstår det är det stor fokus på vin, som jag inte dricker. 🤦‍♂️ Nåväl. Jag tror vi blev servade av ägarinnan, och hon var grym. Riktigt bra service med det där lilla... Visa hela »

22 mar 2019 · Uppdaterad

Det var länge sedan jag hittade ett ställe som fick mig att älska ALLT under en hel middag. Egon (Erik) är en lika mystisk som magisk människa och gösen (Jessica) fick jag äran att träffa på mitt andra besök (på tre dagar), hon satte verkligen... Visa hela »

3 maj 2019

Fantastisk vinlista med viss fokus på Tyskland. Fick tips om ett grymt bra och prisvärd riesling, goda smårätter som var jättegoda. En gurkrätt med chili och en korvrätt med sauerkraut hörde till höjdpunkterna. Rekommenderar varmt detta ställe!

29 apr 2022

Wow wow wow, vilket vin, service & mat ovanpå det 🍷🍇🤤

29 mar 2019

Mycket trevlig stämning. God mat och trevlig personal

1 jun 2022

1 jun 2022

1 jun 2022

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.