Vineriet

4,5
10 betyg
Redigera Vineriet

Vineriet huserar en halv trappa ner på Roslagsgatan. Här serveras viner från hela världen och mat som tillagats med kärlek. Hit kan du komma för en AW, dejt eller middag med familjen. Vinlistan präglas av ägaren Antonis kärlek till vin, och på menyn hittar du såväl ost och chark som lite större rätter. När vädret tillåter kan du slå dig ner på den bistroinspirerade uteserveringen.

Vineriet ägs av Antoni Daoud, som har en gedigen passion för vin. Intresset föddes när Antoni för första gången fick prova italienska viner, närmare bestämt röda viner från Piemonte och Toscana. Kärleken till italienska viner präglar Vineriets vinlista, där du hittar många viner från just dessa regioner på både glas och flaska. Du hittar även ett utbud av viner på Coravin, som står skrivna på väggen och uppdateras regelbundet.

I matväg finns ett brett urval av ost och chark där du bland annat kan hitta gruyère och brilliant savarin tillsammans med charkuterier som till exempel fänkålssalami och bresaola chianina. Bland de lite större rätterna är klassiska smakkombinationer i fokus, och här kan du träffa på allt från burrata till kalvrygg. Glöm inte att ta en titt på svarta tavlan, där du hittar rätter som är på tillfälligt besök.

Lokalen är både rustik och modern. Här går soffor och väggar i samma duvblå ton och får sällskap av trämöbler och trägolv. Allt dekorerat med konst och vinflaskor. När vädret tillåter kan du även slå dig ner och skåla på den bistroinspirerade uteserveringen på trottoaren utanför.

Användarbilder på Vineriet Visa alla

  • Lägg till bild
  • Vineriet årliga libanesiska julbord  – Bild från Vineriet av These S.
  • Vineriet årliga libanesiska julbord  – Bild från Vineriet av These S.
  • Vineriet årliga libanesiska julbord  – Bild från Vineriet av These S.
  • Vineriet årliga libanesiska julbord  – Bild från Vineriet av These S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
28 aug 2022

Velat gå till Vineriet länge då jag hört väldigt gott om det men är väldigt förvånad efter besöket? Vi drack endast vin och beställde in lite snacks, med betoning på lite. 95 kr för ett fåtal skivor iberico? Och ost, gammelkn... Visa hela »

22 okt 2021

Mysig liten krog med god mat och bra viner. Bäst när man får service av ägaren, han kan sin sak, både vad gäller maten och vad du bäst dricker till.

4 nov 2021 · Uppdaterad

Min go-to restaurang! Antoni som äger grundare och verksam ägare är inte bara en stjärna på sitt jobb, utan lyckas också bli vän med alla sina gäster - vilket är ett mycket bra betyg.
Här delar du på vällagad smårätter dä... Visa hela »

12 nov 2020

Väldigt spännande meny med goda mellanrätter, bra vinlista och charmig service!

9 dec 2020

Positivt överraskade över vår kväll på Vineriet! Jättegod mat och fantastisk service.

18 maj 2022

Riktigt god mat, bättre vinlista och framförallt riktigt grym service!

21 nov 2020

Famtastisk mat och vin därtill. En ny favorit!!!

17 feb 2022

Toppen service!
Gott och bra vin men ägaren är den 5e av 4 stjärnor

7 jan 2021

Avslutat en smakresa hos Vineriet. Jacob Vineriets matkreatör, tar smaker till nya höjder, delikata mellan rätter som Antoni, Vineriets ägare och sommelier, kombinerar med magiska viner, match made in heaven!
Vi kommer självklart tillbaka till denna lilla pärla!

12 mar 2022