Vineriet huserar en halv trappa ner på Roslagsgatan. Här serveras viner från hela världen och mat som tillagats med kärlek. Hit kan du komma för en AW, dejt eller middag med familjen. Vinlistan präglas av ägaren Antonis kärlek till vin, och på menyn hittar du såväl ost och chark som lite större rätter. När vädret tillåter kan du slå dig ner på den bistroinspirerade uteserveringen.
Vineriet ägs av Antoni Daoud, som har en gedigen passion för vin. Intresset föddes när Antoni för första gången fick prova italienska viner, närmare bestämt röda viner från Piemonte och Toscana. Kärleken till italienska viner präglar Vineriets vinlista, där du hittar många viner från just dessa regioner på både glas och flaska. Du hittar även ett utbud av viner på Coravin, som står skrivna på väggen och uppdateras regelbundet.
I matväg finns ett brett urval av ost och chark där du bland annat kan hitta gruyère och brilliant savarin tillsammans med charkuterier som till exempel fänkålssalami och bresaola chianina. Bland de lite större rätterna är klassiska smakkombinationer i fokus, och här kan du träffa på allt från burrata till kalvrygg. Glöm inte att ta en titt på svarta tavlan, där du hittar rätter som är på tillfälligt besök.
Lokalen är både rustik och modern. Här går soffor och väggar i samma duvblå ton och får sällskap av trämöbler och trägolv. Allt dekorerat med konst och vinflaskor. När vädret tillåter kan du även slå dig ner och skåla på den bistroinspirerade uteserveringen på trottoaren utanför.