Recension av Eatnam Odengatan – av Charlotte A.

Jag kan nu äntligen göra mig anhängare till den lilla hyllningskören här. Jag och Stockholm firar 8 månader ihop idag och jag har gått förbi Eatnam kanske 90% av de dagarna jag spenderat här och varje dag tänkt att dit måste jag gå. Jag överdriver inte när jag säger att det kvällstid varit fullsmockat varje(!) gång och det var det även vid mitt besök. Lokalen är mysig och jag älskar ju att det inte är minimalistiskt eller industriellt. Väldigt trevligt när det skapas lite karaktär av mönstrat kakel och färgglada tavlor. Men jag tycker att det blev lite för stimmigt med den trängselns och folkmängden som var där. Vi kom dit ganska sent som tur var så en del av matgästerna han avlägsna sig under tiden vi åt. Personalen var supertrevlig och allting var snyggt genomtänkt med dresscode, ett porslin som matchade interiören, en flagga som ställdes ut på borden som ”nummerlapp” och i sin helhet en härlig bistromiljö.

Jag gillar verkligen vietnamesisk mat, det står högre upp på listan än både thailändsk, kinesisk och japansk mat. Ofta tycker jag att det är lättare samt fräschare och snart är fisksås ett basämne i min kropp, varvar det flitigt med sirirachamayo hemma.

Jag som i vanlig ordning har sjuk beslutångest åt deras Bun Cha Gio (145kr) bestående av risnudlar, tjockt strimlad gurka, morot och friterade räkvårrullar. Nu i efterhand kunde man nästan delat på den portionen jag serverades men då jag inte hade ätit på ett tag lyckads allt i skålen slinka ner. Snacka om mat för pengarna och jag tyckte verkligen det var jättegott! Lagom stora proportioner av nudlar, grönsaker och vårrullar och de olika texturerna kompletterade varandra bra med krisighet från grönsakerna, det friterade och släthet från nudlarna. Det enda jag saknade var mer sås som serverades till, den var kusligt god men räckte liksom bara till det översta lagret. Och... vart va alla de färska örterna? Jag är en av de personer som dyrkar koriander och jag hade gärna haft en halv kruka av detta i rätten för att ge en schysst smakbrytare alternativt fint hackad salladslök. Det hade också vart supergott med lite extra lime vid sidan för att få in lite mer syra bland saltsötman och chilli för hetta. Det KAN vara så att min pollenallergi hade ett finger med i spelet och blockerade en del av smakerna... men om det hade smakat lika tydligt som det doftade inne i lokalen hade det lätt fått en 5/5.

Jag kommer UTAN TVEKAN gå tillbaka dit snart och prova nummer 4 på menyn, både doftade och såg sjukt god ut. Se upp Eatnam!