Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Eatnam Odengatan

3,9 • 21 recensioner
Eatnam Odengatan

Vietnamesisk mat har på senare år blivit riktigt het i Stockholm, något som märks på Eatnam vid Odenplan. Här serveras snabba rätter i form av ”mormors favoriter” från södra Saigon – i helrätt miljö. På menyn hittar du bland annat vårrullar, nudelsoppa och nudelsallad.

Eatnam slog upp portarna i Bankomats gamla hörnlokal på Odengatan i början av 2017. Här möts man av barlagda tegelväggar, mönstrade golv, pinnstolar, röda rottingpallar och en stor disk mitt i restaurangen där maten beställs. Smakerna präglas bland annat av färska örter och nudlar, två inslag väl förknippade med det vietnamesiska köket. Inspirationen till menyn kommer från rätter som ägarens mormor brukade laga i de södra delarna av Saigon, och här återfinns ett gäng typiska favoriter som även känns igen från de livliga, kvällsöppna gatustånden i Vietnam.

Bland rätterna hittar du exempelvis vietnamesisk biffgryta, pho (nudelsoppa) och risnudlar med friterade vårrullar. Flera av rätterna som serveras går att få veganska, och till lunch serveras även en vietnamesisk husman till ett lite lägre lunchpris. Kombinera maten med ett glas lemonad, tamarindjuice eller varför inte en kall IPA för den där riktiga gatukänslan. Har man fortfarande plats kvar i magen efter huvudrätten så kanske en bananpudding med kokos och nötter slinker ner också…

Se även Eatnam Birger Jarlsgatan, Eatnam Södermalm

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 apr 2019

Jag kan nu äntligen göra mig anhängare till den lilla hyllningskören här. Jag och Stockholm firar 8 månader ihop idag och jag har gått förbi Eatnam kanske 90% av de dagarna jag spenderat här och varje dag tänkt att dit måste jag gå. Jag... Visa hela »

11 apr 2018

Eatnam nam nam! Jag är verkligen ett fan av detta charmiga ställe. Lokalen är inte snyggast och det kan lätt bli lite trångt och stökigt men vem bryr sig när det serveras en så pass underbar vegansk Phở (fööööö) och minst lika goda o... Visa hela »

17 nov 2018 · Uppdaterad

Har ätit lunch på Eatnam ganska många gånger, oftast där men även take away några gånger. Förutom en svintråkig nudelsoppa som jag åt för någon vecka sen så är det alltid väldigt gott och fräscht. Dagens br... Visa hela »

18 jan 2019

Otroligt god mat! Jag har bara varit där för middag som då brukar landa på 99-149 för en varmrätt. Det som kan ses som negativt är att det ofta är svårt att få bord och att det ibland är lite rörig stämning.. Men, perfekt stäl... Visa hela »

10 sep 2018

Bara ätit luncher, som håller jämnbra nivå men kanske något pricy. Kul ställe trots allt, udda lokal och inredning

29 aug 2019

Perfekt när man vill ha riktigt bra vietnamesiskt och det snabbt. Den som vill ha en gigantisk portion bör välja Bun thit xao xa / Risnudelsallad marinerad i citrongräs. Rekommenderas starkt!

5 sep 2019

Tycker smakerna sitter okej, och lämpligt stor meny. Funkar fint att ta med, klarar med lätthet smak och konsistens trots 20 minuters promenad.

15 sep 2019

Jag hade hört såå mycket gott om Eatnam och blev absolut inte besviken. Jag var här på tidig lunch och då fanns det gott om platser att välja, både ute och inne. Vi valde att sätta oss inomhus vilket jag skulle förklara som en typisk lunch-atmos... Visa hela »

19 mar 2018

Jag gillar det verkligen. En mycket trevlig lokal med riktigt snyggt golv och nice möbler. Det var väldigt mycket folk just kring lunch, men det förstår jag verkligen! Har inte ätit mycket vietnamesiskt, men jag skulle säga att det är en fräschare variant av... Visa hela »

Listad i: Lunch
24 okt 2018

Jättebra lunch som känns väldigt fräsch! Om man är hungrig så är Eatnamn ett mycket bra ställe eftersom dom inte snålar med portionerna. Gick därifrån och var väldigt nöjd och mätt! Fanns också mycket som tilltalade på... Visa hela »

2 okt 2018 · Uppdaterad

Varierad godhetsgrad på rätterna. Gillar de färska vårrullarna med räkor och lunchsalladerna. De buljongbaserade rätterna är något smaklösa i mitt tycke, men värmande under de kallare årstiderna.

17 jun 2019

Jag åkte hit för ett lunchbesök! Träffade mycket rätt!

Menyn består av ett fåtal rätter och man vill någon gång prova alla. Det hade även baguetter med olika fyllningar samt dagens lunch.

Jag testade risnudlar med krispi... Visa hela »

16 mar 2018

God, fräsch och bra tillagad mat! Åt en Deep fried spring rolls with noodles till lunch, mycket godkänd!

31 okt 2018

Lunchen verkar hålla lite ostabil kvalitet. Ätit(lunch) på Eatnam 3-4 gånger nu. Den första rätten, som jag inte minns vad den heter, blev jag riktigt imponerad av. Grymt! Sen blev det sämre. Idag fick jag halvtorrt kött, lite ris och nästan ingen så... Visa hela »

17 sep 2017 · Uppdaterad

Jag skulle kalla mig själv som en besserwisser vad gäller det vietnamesiska köket och Eatnam får av mig ett VG! Bra mat som känns autentisk. Dock snålar dom med det viktigaste - de färska örterna och fisksåsen.

19 maj 2019

Precis vid Odenplan ligger denna Vietnamesiska restaurang som är en härlig mix av snabbmat och riktigt god vällagad mat. Perfekt om man letar efter en opretatiös, prisvärd restaurang med bra uteservering. Min favorit? Ca ri ga Saigon/ Ris med kyckling i curry på sydvie... Visa hela »

23 mar 2017

Trevlig miljö och god mat!

23 aug 2019

Mysigt ställe. Har suttit ute båda gångerna jag varit där. Det är liksom lite härligt rörigt och hemtrevligt. Förvånansvärt populärt trots att maten är rätt blek. Man får visserligen en rejäl portion för 149 kr, men... Visa hela »

8 mar 2019

Fantastiskt lunchställe!

Gillar man autentiskt vietnamesiskt mat så är detta ställe man bör besöka.

Har testat en del vietnamesiska restauranger och denna är den som sticker ut mest. Bra lunch priser runt 100kr.

Rekommenderar allt med fl... Visa hela »

15 feb 2019

Hade en bra matupplevelse här. Beställde färska vårrullar, deras curry och pho. Maten smakade bra, vårrullarna gjorde dem på beställning. Dock får man gå till kassan och beställa maten, och servicen var väldigt snabb, hann knappt sätta... Visa hela »

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

3 av 6 · Nöjesguiden · 2017-11-06

“När den inledande lunchrusningen ebbar ut så förvandlas det till ett ställe där vi kan se oss ha en lång, avslappnad lunch med goda vänner.”